El proper divendres, 29 de juliol, en el marc de la Jornada de la Memòria Democràtica del festival República de la Paraules Crítiques de Camallera, Roser Rosés presentarà el seu llibre Trenes tallades. Records d'una nena de Rússia.

Roser Rosés, que té actualment 90 anys, narra al llibre com l'any 1938, amb 12 anys, va ser enviada a la URSS pels seus pares per salvaguardar-la dels estralls de la Guerra Civil.

Allà, lluny de la família, va viure la Segona Guerra Mundial, en un llarg recorregut per la Unió Soviètica fugint de l'avançament de les tropes nazis. No va ser fins ?l'any 1947 que, després d'un llarg periple a través dels Estats Units i Mèxic, va poder tornar a Barcelona i retrobar els seus pares.

Trenes tallades. Records d'una nena russa és un relat corprenedor d'aquells anys d'exili forçat, la història lúcida, tendra i intensa d'una infantesa i adolescència marcades per les guerres. El Cinema Sonora de Camallera acollirà la presentació del llibre, editat per Cal·lígraf, a partir de les set de la tarda.