Aragó vol arribar fins les últimes conseqüències per rebre l'art de Sixena

Normalitat al Museu de Lleida, que té 44 de les peces que reclama
el Govern aragonès però el Govern català es nega a entregar-les

26.07.2016 | 07:19
Normalitat al Museu de Lleida.

Els tècnics de Patrimoni del Govern d'Aragó es troben des d'ahir al matí al Real Monestir de Santa Maria de Sixena (Osca) amb tots els mitjans preparats per a la recepció de les 97 peces procedents de Catalunya que havia de produir-se ahir, però no va ser així.
El personal va estar a Sixena fins les deu de la nit, hora límit fixada pel jutjat per a la devolució d'aquestes peces, segons va informarel Govern aragonès, que ha invertit 100.000 euros en el condicionament dels antics dormitoris del cenobi, que estan en perfecte estat des de setembre del 2015 després de les obres portades a terme per a l'adequació de l'espai, l'aïllament, la il·luminació, la climatització, el paviment i el tractament de control d'humitat.
El president d'Aragó, Javier Lambán, va dir que, si no arriben els béns procedents de Catalunya, requerirà avui a la jutgessa d'Osca l'execució de la sentència que obliga a tornar-los "fins a les seves últimes conseqüències".
Mentrestant, la normalitat va marcar la jornada al Museu de Lleida -ahir dilluns tancat al públic- en el dia en què finalitza el termini fixat pel retorn de les ?obres que es troben en aquest museu i al Museu Nacional d'Art de Catalunya (MNAC).
El Govern català ja va manifestar la impossibilitat de fer efectiva l'entrega abans del 26 de juliol i preveu aprovar aquest dimarts el trasllat de les 53 obres d'art que estan als magatzems del MNAC, les quals no formen part del catàleg de béns protegits, mentre es nega a fer el mateix amb les 44 peces del Museu de Lleida, que formen part de la col·lecció de l'equipament i estan catalogades i protegides per la Llei catalana de Patrimoni. Els responsables del museu lleidatà neguen l'existència d'un protocol d'actuació per si la policia judicial es personés a l'equipament.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
Enllaços recomanats: Premis cinema