Fina Puigdevall porta la seva cuina al Museu Nacional d'Art de Catalunya

La xef amb dues estrelles Michelin trasllada l'essència de la masia del restaurant Les Cols d'Olot a una carta basada en l'art romànic

27.07.2016 | 07:22
Taula amb comensals, al restaurant del MNAC.

Fina Puigdevall, xef amb dues estrelles Michelin del restaurant Les Cols d'Olot, ha dissenyat una carta inspirada en les col·leccions romànica i modernista per al restaurant del Museu Nacional d'Art de Catalunya (MNAC).

L'execució i desenvolupament de la nova proposta gastronòmica la desenvoluparà Vilaplana, la marca especialitzada en esdeveniments i restauració d'alta gamma d'Eurest Catalunya, a través d'un equip de 15 persones formades, específicament, en la filosofia del Restaurant Les Cols d'Olot, és a dir, en la selecció del producte, el procés d'elaboració i en la cura de cadascun dels detalls de la presentació i servei.

Puigdevall ha realitzat un exercici d'interrelacions entre art i gastronomia a través del qual interpreta diverses de les obres exposades al Museu Nacional per crear aquests plats, essent fidel a la sobrietat i autenticitat de la seva cuina, que combina la tradició amb l'avantguarda.

La xef ha captat l'essència d'aquestes obres per traslladar-la a uns menús caracteritzats pel producte "no viatjat", arrelat al territori i al seu paisatge, de proximitat i d'estacionalitat, ha informat el MNAC en un comunicat.

D'aquesta manera, els colors, les formes i les línies del frontal de l'altar de la Seu d'Urgell, les pintures de l'absis de Santa Maria d'Àneu o una naveta de Besalú, entre d'altres, així com interiors sumptuosos de Josep Puig i Cadafalch i Antoni Gaudí, són la font d'inspiració d'aquesta proposta.

"L'art és present, tal i com ho és el paisatge, a la meva cuina; visc entre dues esglésies romàniques de la Vall de Bianya que sempre han estat font d'inspiració per a mi, així com les pictòriques catifes blanques que dibuixen els camps de fajol a finals d'estiu a la Garrotxa", ha comentat Puigdevall.

Amb una carta singular, creativa i d'alta qualitat, Vilaplana vol diferenciar la proposta gastronòmica del restaurant Òleum del Museu Nacional per tal d'incorporar-la a l'oferta d'indrets peculiars -també miradors- des dels quals gaudir de Barcelona i la seva gastronomia.

"Barcelona compta amb una àmplia oferta de restaurants d'alt nivell, també en hotels, i pensem que els museus són un lloc idoni on complementar l'oferta cultural i artística de la ciutat amb una proposta gastronòmica interessant. Que la xef sigui Fina Puigdevall va sorgir d'immediat, havien de ser ella i la seva cuina arrelada al paisatge i a la terra", explica Francesco Ferretti, director de Vilaplana.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Estrelles Michelin 2017

Millors gorgues de Girona

Tots els restaurants amb estrella Michelin 2017

La Guia Michelin 2017 serà presentada aquest dimecres al Mas Marroch de Girona. Hi assistiran tots els cuiners de restaurants amb dues i tres estrelles Michelin


Notes de tall 2017

Notes de tall 2017

Consulta el llistat de totes les notes d'accés a les carreres de les universitats catalanes. 

 

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Palamós, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
Enllaços recomanats: Premis cinema