Les actrius Àngels Bassas, Belén Fabra i Meritxell Yanes protagonitzen alguns dels espectacles de la 26ena edició de la Proposta de Teatre Independent de la sala La Planeta de Girona, que també inclou estrenes dels grups Selvàtica Teatre i PocaCosa Teatre, i dues noves produccions: Cúbit de Josep Maria Miró (amb La Ruta 40), i Realpolitik (amb Teatre de l'Enjòlit).

La Planeta va anunciar ahir que aquesta tardor presentarà vuit espectacles dins la vint-i-sisena edició de la Proposta de Teatre Independent, a més de participar activament en l'exhibició d'espectacles del festival Temporada Alta i d'organitzar, conjuntament amb la Llibreria 22, la vint-i-quatrena edició de la Proposta de Poesia, vinculada a l'acte de lliurament del premi de narrativa curta Just M. Casero.

Meritxell Yanes oferirà del 16 al 18 de setembre tres representacions de Kilòmetres, basat en la història de la seva família. Estrenat a La Planeta el maig de l'any passat, amb direcció i dramatúrgia de Marilia Samper, el muntatge farà temporada després a la Sala Beckett de Barcelona.

Selvàtica Teatre, la companyia creada per les actrius Rut Castell i Júlia Canals, ha col·laborat amb la dramaturga Tona Puig i amb la directora Cristina Cervià per posar en escena el seu primer espectacle, Llimacs, que s'estrenarà oficialment els dies 23 i 24 de setembre. Ja en van oferir una prèvia al teatre de Vilobí d'Onyar.

La Ruta 40 és grup teatral impulsat entre d'altres per l'actor Albert Prat, de Celrà, que la temporada passada va rebre el premi Butaca al millor espectacle de petit format per El llarg dinar de Nadal. En aquesta ocasió es presenta l'estrena absoluta d'un nou text del dramaturg Josep Maria Miró, Cúbit, inclós en la programació del festival Temporada Alta (dies 30 de setembre, i 1 i 2 d'octubre), i al maig de l'any vinent farà temporada al Teatre Lliure de Barcelona.

Àngels Bassas ha rebut bones crítiques per la seva interpretació de la protagonista de l'obra Ciara, del dramaturg escocès David Harrower. Una dona atrapada en un món de gàngsters. El muntatge, codirigit per Andrés Lima i Martí Torras, va fer temporada als teatres Akadèmia i l'Eixample de Barcelona, i va ser nominat als premis Max i als premis de la Crítica. Arribarà a Girona el 3 de novembre.

La cantant de jazz Helena Rosich presentarà el 4 de novembre, acompanyada per cinc músics, en una de les vetllades de la programació de Fires de La Planeta, els temes del seu nou disc Invitation.

Belén Fabra afronta el repte d'interpretar una de les heroïnes més reconegudes de la història de la literatura occidental, Madame Bovary, en una posada en escena que dirigeix Àngel Alonso i que s'haurà estrenat -abans d'arribar a la Planeta el dia 5 de novembre- a la Sala Muntaner de Barcelona.

Teatre de l'Enjòlit, companyia dedicada al teatre compromís social, ha merescut el premi Serra d'or de l'any 2015. L'any passat van ser finalistes del premi Quim Masó de creació teatral amb un projecte que finalment es farà realitat els dies 11, 12 i 13 de novembre, l'obra Realpolitik. La sala La Planeta s'ha fet càrrec de produir aquest projecte, que tindrà la complicitat del festival Temporada Alta, nascut a partir d'una col·laboració d'escriptura a quatre mans dels autors Elies Barberà i Carles Fernàndez Giua. Les peripècies d'un grup de ciutadans que descobreix que poden redreçar l'actitud dels poderosos corruptes farà temporada l'any vinent a l'Espai Brossa / La Seca de Barcelona.

Finalment, PocaCosa Teatre passa del món de les bruixes al món de les fades en el seu nou espectacle de teatre familiar que s'estrenarà a La Planeta, el dia 11 de desembre. Les Encantades aporta bon humor i d'òpera amb Meritxell Yanes i Elena Martinell.