El director del museu d'Auschwitz, Piotr Cywinski, va demanar ahir a la premsa que respecti la decisió del papa Francesc de no fer declaracions durant la visita prevista avui a l'antic camp de concentració nazi, on durant la II Guerra Mundial van morir centenars de milers de presoners.

«Aquest silenci és una expressió d'un profund desig d'experimentar la visita a aquest lloc, i també d'escoltar el que aquest lloc ha de dir, no tractar-ho com un espai més per fer discursos i declaracions», va dir Cywinski durant una roda de premsa en Cracovia en el marc de la Jornada Mundial de la Joventut.

«"bviament, això suposa un problema per als periodistes, ja que el món espera les paraules i els comentaris del Papa», va reconèixer el director del centre després de recalcar que el silenci és també una forma de transmetre opinions i emocions.

«Voldria anar a aquest lloc d'horror sense discursos, sense gent, només amb les persones necessàries. Segur que hi haurà periodistes, però no els parlaré, això no, no. Entraré només a resar. I que el Senyor em doni la gràcia d'emocionar-me», va dir Francesc el 26 de juny durant el vol de retorn a Roma des d'Armènia. Avui es reunirà amb un grup de supervivents d'Auschwitz.