Davant la gran quantitat d'audicions de sardanes programades per als propers dies, no ens queda espai per comentar fets puntuals i importants que també tindran lloc properament. Així , donarem un esbós als trets que creiem més transcendents.

Dissabte a la Canya, se celebra el XV Aplec de la Sardana de la Garrotxa, al parc de la Vall de Bianya, en sessions de tarda a les 5 i nit, a les 10, amb les cobles: Rossinyolets i Bisbal Jove. A destacar que totes les sardanes seran de 7 tirades, modalitat que ja fa anys que s'inicià i que ens sembla molt adient i oportuna, puix així es poden tocar més sardanes, 9, en comptes de 6, cosa que significa més varietat, menys cansament en cadascuna i fins i tot menys monotonia en els intèrprets.

Un altre aplec és del Sant Feliu de Pallerols, que arriba a la seva edició 18, i tindrà com a marc la zona dels arbres d'en Casals, les audicions començaran al matí a les 11 i a la tarda a 2/4 de 5. Actuaran les cobles: La Principal d'Olot, Marinada i Vila de la Jonquera.

Ens volem referir a la Festa del Terme de Banyoles, (Festa del Terme) a les 11 del matí, a la plaça de Sta. Maria (davant de l'església) ?audició de 2 sardanes de Benvinguda a la festa, tot seguit s'interpretaran les tradicionals «Lilaines» a la 1 del migdia (després de l'encantament de coques) davant de Cala Valentina, audició d'una sardana vermut. Tarda a 2/4 de 7, a la plaça dels Sants: «Abdó i Senén» (Can Puig) audició completa de sardanes. Actuarà la cobla la Principal de Porqueres.

L'Ajuntament de la ciutat de la Bisbal d'Empordà, amb la col·laboració del Departament de Cultura de la Generalitat i la Diputació de Girona, convoca el concurs de composició de música per a cobla premi Mestre Conrad Saló. El concurs es convoca cada dos anys. El termini de recepció de les obres, que serà ?inajornable, finalitza a les 24 hores del dia 17 d'octubre de 2016.

El proper divendres, dia 3 a Palamós, a l'Arbreda, tindrà lloc el Concert Memorial Ricard Viladesau que cada any, per aquestes dates, s'ofereix. Hi participaran les cobla Montgrins i La Principal de la Bisbal, amb un escollit repertori, en el qual no mancaran obres del mestre Viladesau. A destacar que la segona part s'interpretaran sardanes per a dues cobles, que seran: Festa d'argent a Palamós, de Jordi Molina i Membrives (1962), Trincameró (Passarel·la final), de Joan Lluís Moraleda i Perxachs (1943), amb tenores solistes: Ferran Miàs, Conrad Rafart i Jordi Carreras, Catalanitat, de Valentí Miserachs i Grau (1943), Please don't stop the music, de Marc Timón i Barceló (1980), Mar de Tossa, de Ricard Viladesau i Caner (1918-2005).

aplec internacional de sardanes i grups folklòrics a perpinyà

Aquest proper cap de setmana del dissabte, 30 i diumenge, 31 de juliol, Perpinyà acollirà una nova edició de l'Aplec Internacional. Les activitats sardanistes que s'hi oferiran ja tenen les dates i hores concretades, amb cadascun dels grups confirmats.

Així el dissabte, a les 10.00 h a la plaça de la Catedral, hi haurà ballada de sardanes, amb les colles Flor del Segrià, Xàldiga, Mans Amigues, Cireres de Ceret, Dolç Infern, Font de Valldans i Sol Ixent. La part musical anirà a càrrec de la cobla Cossetània. Aquesta activitat anirà acompanyada de la participació de falcons.

El mateix dissabte, a les 17.00 h, i també a la plaça de la Catedral, la cobla Cossetània oferirà una ballada amb sardanistes de 7 tirades i els sardanistes dels grups de l'Aplec, que dinamitzaran i ensenyaran a ballar sardanes. També dissabte, a les 18.00 h, es podrà escoltar el so de la cobla i veure la sardana a l'espectacle El seny i la rauxa. Imaginem el món de Josep M. Folch i Torres' a la plaça del Castellet. El programa continua diumenge.