Rufus Wainwright, que ha havia estat anunciat, és el nom més destacat d'una programació de tardor-hivern de l'Auditori de Girona, que també tindrà artistes molt sol·licitats com la soprano Barbara Hendricks, que visitarà Girona amb un programa de cants espirituals negres, o Philippe Herreweghe, considerat un dels «pares de la música antiga», que oferirà un concert a la Catedral per interpretar Les Fonts d'Israel de Johann Hermann Shein.

L'Auditori va posar ahir a la venda les entrades d'una programació que inclou 24 concerts des del 18 de setembre fins al 7 de gener del 2017.

En l'apartat de música clàssica també crida l'atenció la reinterpretació de bandes sonores de pel·lícules, entre les quals la «suite» de Joc de trons.

La programació de música moderna inclou el trompetista de jazz Tom Harrell, que actuarà per primer cop a Girona per obrir la temporada el 18 de setembre, i Estopa, que també havia estat anunciat, per presentar el seu novè disc al Pavelló de Fontajau.

El responsable de la programació de música clàssica, Víctor García, va fer notar ahir en la presentació de la nova temporada també la presència de la cantant de lied Nathalie Stutzmann, «una autèntica veu mítica» amb Winterreise, de F. Schubert.

El duo de piano Carles Lama i Sofia Cabruja presentaran la transcripció i arranjament de Goyescas, de Granados, en el 150è aniversari del naixement del compositor.

La Simfònica de Corda i Cobla de Catalunya presentarà els grans èxits de Lluís Llach a Tossudament Llach.

Les Havaneres de Calella reviuran a l'Auditori de la mà dels seus protagonistes (Peix Fregit, Terra Endins, Els Cremats i Neus Mar); Música Antiga de Girona, el guitarrista Toti Soler, La Principal de la Bisbal, el cor Geriona i el cor Maragall, són altres dels espectacles previstos.

En l'apartat de música contemporània cal celebrar el retorn d'Eduard Canimas, que té els seus seguidors pendents de saber com sonarà el nou treball, Un pam de net.

Carles Benavent, Maika Makovski, Manuel Carrasco, Carlos Núñez, Miguel Poveda i Los Chicos del Coro completaran la programació.

D'altra banda, aquest any, a més dels concerts, a l'Espai Marfà s'han previst unes sessions de suport a la creació. En concret, es tracta de 30 activitats de formació, divulgació i promoció de la pràctica musical. Entre aquestes iniciatives destaca la introducció als sons del segle XXI mitjançant les big bands, que anirà a càrrec del trompetista Raynald Colom, un taller d'iniciació al processament creatiu de la mà de Paula Grande i dues audicions comentades de dos discs emblemàtics: The rise and fall of Ziggy Stardust and the spiders from Mars de David Bowie i London Calling de The Clash.