JACQUES HAMEL

30.07.2016 | 07:24

«En aquella Passió i en aquesta missa s'hi fa present, d'una forma o altra, l'arma blanca que va degollar el sacerdot francès»

Li deien : le Père Jacques. Tenia 86 anys. Feia servir la seva jubilació per donar un cop de mà a la parròquia de Saint Etienne de Rouvray, de la diòcesis de Rouen. Tenia trenta anys quan va ser ordenat capellà. Sens dubte que, si haguessin tingut lloc, hauria estat present a les JMJ. Hauria estat a Cracòvia. Diuen que caminava ràpid. Ja hi era a Cracòvia. Perquè les JMJ no és un lloc només. És una marxa, una caminada, una aventura de gent jove, de gent amb joventut d'esperit, amb un caminar lleuger i decidit, de joventut celebrant. Celebrant què? Celebrant Missa. La Santa Missa: hi ha un doble sacerdoci: el que consagra, el que demana a l'Esperit Sant que transformi el pa i el vi en el Cós i la Sang de Crist. El sacerdoci ministerial, envellit com el Pare Jacques Hamel, però viu i vivificant. I el sacerdoci ministerial, que sortirà infal·liblement de les Jornades Mundials, on Déu, per Amor, esgarrapa les consciències. I després, el sacerdoci dels fidels, els dels simples batejats, que són laics i laiques que porten el món, tot el món en les seves mans.
La seva personal vocació a la santedat va carregada de tots els problemes humans, -tots- ensangonats amb la Sang redemptora de Jesús que és el protagonista de Cracòvia. És Jesús que diu Missa amb el Papa Francesc i els bisbes del món i el Pare Jacques, i amb tots els que aquest matí, han vist un Pare Jacques, jove o vell, pronunciant les paraules profètiques que actualitzen la Passió de Crist. En aquella Passió i en aquesta Missa s'hi fa present, d'una forma o altra, l'arma blanca que va degollar el sacerdot francès. «Els diaris d'allà» diuen: «égorgé», tallar la gorja, posat de genolls, com en un acte de culte d'un ritual satànic que volia simultejar-se amb el sentit profund de la Santa Missa que actualitza sacramentalment la Passió de Crist. «No ho entenc-» deia Mohammed Karabila, el president del Consell Regional de l'Alta Normandia. I el bisbe de Rouen, deia: «crido vers Déu amb tots els homes de bones voluntats, sobre un fons heroic de perdó».

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Estrelles Michelin 2017

Millors gorgues de Girona

Tots els restaurants amb estrella Michelin 2017

La Guia Michelin 2017 serà presentada aquest dimecres al Mas Marroch de Girona. Hi assistiran tots els cuiners de restaurants amb dues i tres estrelles Michelin


Notes de tall 2017

Notes de tall 2017

Consulta el llistat de totes les notes d'accés a les carreres de les universitats catalanes. 

 

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
Enllaços recomanats: Premis cinema