El regidor de Cultura, Carles Ribas, va avançar ahir que la gran majoria d'usuaris dels equipaments culturals gironins tenen entre 45 i 65 anys d'edat i, d'aquests, un 60 per cent són dones.

Ribas va anunciar que l'Ajuntament està treballant en l'elaboració del que va definir com un «mapa cultural de la ciutat» amb l'objectiu de «detectar públics latents».

El regidor va oferir aquests detalls en resposta a les preguntes dels periodistes després d'anunciar que l'Auditori de Girona entrarà en una nova etapa que consistirà a «portar la música al carrer i anar a buscar públics nous».

Ribas va aprofitar la commemoració aquest 2016 del desè aniversari de la inauguració de l'Auditori de la Devesa per congratular-se de l'èxit i la consolidació que ha experimentat aquesta «caixa de música que aquesta tardor tornarà a fer ballar els plàtans».

Després d'aquesta dècada de consolidació, arriba l'hora, segons el regidor, de captar nous públic, i una eina per fer-ho és el «mapa cultural de la ciutat».

«Com articularem la cultura del futur? Com incrementar l'espectre dels usuaris fins als 18 anys d'edat?», va preguntar a l'aire el polític, i ell mateix va contestar: «Tenim una resposta partint del mapa cultural per conèixer les inquietuds de la societat gironina».

D'altra banda, durant la roda de premsa de presentació de la nova temporada, un representant del Festival de Guitarra de Girona va reivindicar que es tingui en consideració aquest 2016 el centenari de la mort del compositor i guitarrista Josep Ferrer i Esteve (Girona, 13 de març del 1835 - Barcelona, 7 de març del 1916), de nissaga torroellenca.

Carles Ribas va «entomar» la proposta de retre alguna mena de tribut a qui va ser professor del Conservatori del Liceu de Barcelona del 1898 al 1901.