Més de 1200 catòlics de Síria envien un vídeo per saludar el Papa a Cracòvia

El pontífex en la jornada a Polònia va demanar una església "oberta i tendra" amb els dèbils

31.07.2016 | 07:18
El Papa durant la visita.

Prop de 1200 joves catòlics celebren la seva pròpia Jornada Mundial de la Joventut (JMG) a Alep, a Síria, des d'on han enviat un vídeo saludant el Papa i els centenars de milers de peregrins que assistien ahir a Cracòvia a la multitudinària reunió cristiana. Allà el pontífex va demanar a Polònia una església "oberta i tendra" amb els dèbils.
Més de trenta associacions, grups de l'església i escoles d'Alep s'han bolcat en l'organització de la trobada, especialment complicada en un país immers en la guerra com Síria, tal com va relatar un dels organitzadors, el salesià Pier. L'església salesiana de Santa Matilde va acollir la reunió amb moments de catequesi, reconciliació en la guerra, intercanvis d'experiències i sobretot oracions per la pau a Síria i al món. És des d'aquest escenari des d'on els joves van elaborar el vídeo Mou el cor, amb què van saludar al papa Francesc i els assistents a la jornada, a Polònia.

Santuari a Joan Pau II
En la quarta jornada de viatge a Polònia per participar en la XXXI Jornada Mundial de la Joventut, elpontífex va dedicar el matí a visitar alguns dels llocs vinculats a la història i pontificat de Sant Joan Pau II. En el nou santuari va celebrar una missa en la qual va indicar als religiosos que el que "busca" realment Jesús "són cors oberts i tendres amb els dèbils, mai durs". Va fer una crida a l'església a "?obrir les portes" i va manifestar que "Jesús els envia a una missió; vol que obrin les portes i surtin a propagar el perdó i la pau de Déu amb la força de l'Esperit Sant".
El Papa va confirmar que l'any vinent viatjarà a Colòmbia. Ho va confirmar durant un esmorzar amb una dotzena de joves en representació dels cinc continents i dos de polacs. Li va explicar a una jove colombiana.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
Enllaços recomanats: Premis cinema