El Museu Egipci prorroga fins a l'octubre «El mite d'Osiris»

L'exposició ha rebut més de 40.000 visitants des del mes de març

08.08.2016 | 07:18

El Museu Egipci de Barcelona prorrogarà fins al mes d'octubre l'exposició El mite d'Osiris, que des del mes de març passat ha estat visitada per més de 40.000 persones, que han pogut conèixer peces originals de la col·lecció de la Fundació Arqueològica Clos, algunes d'elles inèdites fins ara. Entre aquestes, destaca un sarcòfag policromat de fusta de l'època ptolemaica (segle III aC) que el museu va comprar fa mig any; una altra obra excepcional és l'estàtua de mida real d'una persona portant una ofrena al déu Osiris, datada entre el 664 i el 525 aC.
L'exposició explica aquest mite fonamental de la religió egípcia a partir del qual va començar a practicar-se el ritu de la momificació per «assegurar el pas al Més Enllà» i es va instaurar el dret de successió dels monarques. A la mostra es poden veure una quarantena de peces de la col·lecció de la Fundació Arqueològica Clos, la meitat de les quals s'exposen per primera vegada al Museu Egipci de Barcelona. Amb aquesta iniciativa comença un cicle d'exposicions monogràfiques al nou espai que va obrir el Museu Egipci de Barcelona per «poder renovar les mostres temporals».
Estàtues, amulets, esteles, uixebtis (estatuetes funeràries) i ceptres conformen l'exposició sobre Osiris, el déu que va ser assassinat pel seu germà Set i que va ressuscitar del món dels morts gràcies a la seva dona Isis. La mostra també inclou representacions d'altres divinitats relacionades amb la fertilitat, que en els rituals compartien protagonisme amb Osiris.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Cultura

El museu del Mamut es ven els ullals pel Wallapop

El museu del Mamut es ven els ullals pel Wallapop

Costen 500 euros i també es poden comprar vestits o fòssils a bon preu

La Mercè es converteix en una disco dels 70

FUNKY, FUNKY!Companyia: Orelles de xocolata.CC La Mercè, diumenge 23 d'octubre. Festival temporada...

L´Agència Espacial Europea perd el contacte amb el «Schiaparelli»

L´Agència Espacial Europea perd el contacte amb el «Schiaparelli»

L'ESA va perdre el senyal del mòdul poc abans que toqués la superfície del planeta Mart

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Palamós, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
Enllaços recomanats: Premis cinema