El Museu Egipci prorroga fins a l'octubre «El mite d'Osiris»

L'exposició ha rebut més de 40.000 visitants des del mes de març

08.08.2016 | 07:18

El Museu Egipci de Barcelona prorrogarà fins al mes d'octubre l'exposició El mite d'Osiris, que des del mes de març passat ha estat visitada per més de 40.000 persones, que han pogut conèixer peces originals de la col·lecció de la Fundació Arqueològica Clos, algunes d'elles inèdites fins ara. Entre aquestes, destaca un sarcòfag policromat de fusta de l'època ptolemaica (segle III aC) que el museu va comprar fa mig any; una altra obra excepcional és l'estàtua de mida real d'una persona portant una ofrena al déu Osiris, datada entre el 664 i el 525 aC.
L'exposició explica aquest mite fonamental de la religió egípcia a partir del qual va començar a practicar-se el ritu de la momificació per «assegurar el pas al Més Enllà» i es va instaurar el dret de successió dels monarques. A la mostra es poden veure una quarantena de peces de la col·lecció de la Fundació Arqueològica Clos, la meitat de les quals s'exposen per primera vegada al Museu Egipci de Barcelona. Amb aquesta iniciativa comença un cicle d'exposicions monogràfiques al nou espai que va obrir el Museu Egipci de Barcelona per «poder renovar les mostres temporals».
Estàtues, amulets, esteles, uixebtis (estatuetes funeràries) i ceptres conformen l'exposició sobre Osiris, el déu que va ser assassinat pel seu germà Set i que va ressuscitar del món dels morts gràcies a la seva dona Isis. La mostra també inclou representacions d'altres divinitats relacionades amb la fertilitat, que en els rituals compartien protagonisme amb Osiris.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Estrelles Michelin 2017

Millors gorgues de Girona

Tots els restaurants amb estrella Michelin 2017

La Guia Michelin 2017 serà presentada aquest dimecres al Mas Marroch de Girona. Hi assistiran tots els cuiners de restaurants amb dues i tres estrelles Michelin


Notes de tall 2017

Notes de tall 2017

Consulta el llistat de totes les notes d'accés a les carreres de les universitats catalanes. 

 

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Palamós, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
Enllaços recomanats: Premis cinema