Torroella de Montgrí i Palafrugell seguiran formant part, com a mínim en les dues pròximes edicions, de la xarxa d'espais escènics del festival?Temporada Alta. L'acord a quatre bandes, que han subscrit la Fundació Vila Casas, els ajuntaments dels dos municipis i el Festival de Tardor de Catalunya, també preveu augmentar el nombre de representacions que, com l'any passat, acolliran l'Auditori Teatre Espai Ter de Torroella i el Teatre Municipal de Palafrugell. Segons va informar ahir l'organització de Temporada Alta, que enguany commemorarà el seu 25è aniversari, en total es veuran tres propostes escèniques a Torroella de Montgrí i dues a Palafrugell.

Concretament, l'Auditori Espai Ter de Torroella acollirà el 28 d'octubre la representació de l'obra El Florido pensil (nenes), un muntatge en clau d'humor sobre l'escola franquista, amb la participació de les actrius Victòria Pagès, Roser Batalla, Lloll Bertran, Isabel Rocatti i Mireia Portas. El 18 de novembre arribarà Caiguts del cel, una comèdia escrita per Sébastien Thiéry que Sergi Belbel s'ha ocupat d'adaptar i dirigir i que compta amb un elenc interpretatiu format per Emma Vilarasau, Jordi Bosch, Àlex Casanovas i Anna Barrachina.

La tercera proposta serà Cosas que se olvidan fácilmente, de Xavier Bobés, que es podrà veure al Museu Palau Solterra de Torroella entre el 4 i el 5 de desembre. L'espectacle, que s'ha incorporat a la programació fruit d'un acord entre l'organització del Festival i la Fundació Vila Casas, comptarà amb un total de cinc funcions amb un aforament limitat a cinc persones cadascuna d'elles. La peça, en la qual Bobés ofereix una exhibició sobre com extreure records de tots els objectes, ja es va poder veure en la darrera edició del festival, amb la Casa Pastors de Girona com a espai escènic, i amb una notable acollida.

Al seu torn, Ara Malikian & José Luis Montón duran l'11 de novembre al Teatre Municipal de Palafrugell un espectacle en el qual uneixen, mitjançant la música, el jazz, el flamenc i el folklore armeni. Així mateix, el 2 de desembre, el mateix espai rebrà la visita de Sergi López, que segueix, després d'una dècada, amb les representacions de la comèdia existencial Non solum.

Les entrades per als espectacles El Florido Pensil (nenes) i Caiguts del cel ja es poden adquirir de forma anticipada a través del web del festival www.temporada-alta.net. Les entrades per a les altres tres propostes es posaran a la venda a partir del setembre, al mateix temps que la resta d'espectacles del festival. La programació completa del Temporada Alta, que enguany superarà el centenar de propostes, es donarà a conèixer el pròxim 31 d'agost.

Primers noms del programa

La comèdia Art de l'escriptora francesa Yasmina Reza -en l'adaptació del dramaturg Jordi Galceran i amb els actors Pere Arquillué, Francesc Orella i Lluís Villanueva-, un concert intimista de Jorge Drexler, la reposició del musical El Petit Príncep, el grup Manel, el reconegut cantautor nord-americà Rufus Wainwright, Paul Fuster, Ara Malikian, Rosario i Andrea Motis són alguns dels primers noms que el festival de tardor ha donat a conèixer de la programació d'enguany.