Una família búlgara ha estat l'afortunada amb el pot de La Primitiva de dissabte passat que ha deixat gairebé 68 milions d'euros a Quintanar del Rey (Conca), localitat en la qual dilluns es va disposar un gran cordó de seguretat per custodiar el premi. És el segon més gran en quantia que lliura la Loteria Primitiva en la seva història, només superat pels 101 milions que van caure a la ciutat de Barcelona l'octubre de 2015. La família búlgara cobrarà, descomptant el 20 per cent que es queda Hisenda, uns 54 milions d'euros.

L'alcalde de Quintanar del Rey, Miguel García, va explicar ahir que la butlleta premiada va ser dipositada dilluns al matí en una entitat bancària pròxima a l'Ajuntament i a l'administració de loteria número 1, que va repartir el premi. Va afegir que mentre era al seu despatx a l'Ajuntament, situat a menys de trenta metres de l'administració, va escoltar «molts crits» i va treure el cap la finestra. Després de comprovar el que passava va baixar immediatament a felicitar l'afortunada, una dona búlgara, sexagenària, que es va assabentar allà mateix que era la guanyadora.

Casada i mare de dos fills, la dona viu des de fa més d'una dècada en un pis de lloguer i treballava com a temporera al camp. El seu marit és transportista. L'alcalde va matisar que el matrimoni està «il·localitzable» des de que van dipositar el premi en una entitat bancària de la localitat, que a la tarda va estar blindada per un gran cordó de seguretat amb agents privats.