La Universitat de Girona (UdG) posarà en marxa aquest curs la primera doble titulació internacional d'un grau. Els estudiants de la Facultat d'Infermeria tindran la possibilitat d'obtenir el títol expedit per la UdG i també per la Universitat Andrés Bello (UNAB) de Santiago de Chile gràcies a un conveni de col·laboració signat recentment. En concret, tres estudiants de 4t del grau viatjaran aquest mes d'agost al campus de Viña del Mar de la UNAB per començar el curs i realitzar assignatures relacionades amb el lideratge i la gestió en unitats d'infermeria i la gestió en salut familiar i comunitària.

L'acord entre les dues institucions es fonamenta en l'elevada afinitat de continguts i competències entre tots dos plans d'estudis, una similitud que permetrà que els estudiants de la UdG puguin obtenir el títol de la UNAB a través d'un reconeixement acadèmic i l'estada a la universitat d'acollida. El conveni respon a la voluntat de l'equip de govern de la UdG d'obrir les portes cap a dobles noves titulacions internacionals de màsters i graus. En els últims tres anys, s'han signat els primers deu acords de col·laboració amb diferents universitats de països europeus i llatinoamericans per oferir conjuntament dobles titulacions internacionals de màster dels àmbits del Medi Ambient, la Química, la Tecnologia, el Dret i el Turisme.

Un grau pioner

Infermeria és el grau pioner en oferir aquesta possibilitat als alumnes de la UdG i, en l'actualitat, ja es treballa per aconseguir la doble titulació internacional de dos graus més: Arquitectura Tècnica i Disseny i Desenvolupament de Videojocs. El programa és una oportunitat única pels estudiants ja que podran disposar de dos títols oficials expedits per a dues universitats diferents i això els dota amb avantatges competitius en el mercat laboral.