De ben segur que en alguna nit, d'aquelles on ens sentim més valents per experimentar a la nostra cuina, hem provat de combinar un bon plat amb el seu respectiu vi. A partir d'aquest moment poden haver passat dues coses: que hàgim triomfat, o bé que la nostra combinació hagi estat totalment equívoca. Buscar sintonies entre menjar i beure no resulta senzill, però el festival Tempo sota les Estrelles va demostrar que és ben possible.

El conegut tast de vins va adoptar una nova fórmula una mica diferent de la que havia presentat els dos anys precedents, ja que va incorporar per primera vegada un element nou: el menjar. Les cinc copes, compostes per un cava, dos vins blancs i dos de negres, van anar acompanyades de diferents propostes gastronòmiques presentades de la mà del sommelier gironí Eduard Solà, que va afirmar d'allò més convençut que un maridatge no deixa de ser «el casament entre un plat i un vi» que té com a objectiu buscar una bona sintonia entre els dos.

Els productes presentats tenien la peculiaritat de ser tots km-0, la majoria provinents de zones de la demarcació com les anxoves de l'Escala o bé el foie de la Vall de Llémena. D'altres com per exemple el caviar venien de més lluny, però estaven representats per empreses amb seu a la província. Pel que fa als vins, també es pot dir que jugaven relativament «a casa», ja que totes les propostes tenien com a origen cellers catalans, ja fossin del Montsant, d'Alella o del Segrià.

El vessant més artístic

L'esdeveniment no només va ser un regal per al paladar, sinó també per a la vista, i per a l'oïda. A la cita no podien faltar els habituals Tokaji Quartet i l'artista Nirvana Jiménez, que van aportar el seu granet de sorra a la degustació vinícola. La banda, just abans de començar el seu repertori amb temes com My Funny Valentine, Nearly ForgotBut Not For Me, van dedicar uns minuts a explicar la relació entre el vi i la música. «Compartim adjectius en comú com jove, alegre o divertit per parlar d'un vi, igual que ho fem per parlar d'una cançó», van assegurar a tot el públic del Tempo.

Per altre costat, Nirvana Jiménez va delectar els assistents amb unes il·lustracions fetes a temps real paral·lelament al maridatge i a la música que embolcallava la plaça dels Jurats.