Aprendre a desenvolupar i treballar la creativitat, per tenir opcions professionals, i fer un salt valent al món de la música. Aquest és un dels principals objectius del projecte REC, una iniciativa impulsada per Arrels Urbanes, una associació sense ànim de lucre constituïda per músics, educadors i el gran grup de joves i infants que han participat i participen de les diverses activitats que s'han anat duent a terme a Salt.

Els participants del projecte són joves de Salt i Girona d'entre 16 i 21 anys que en l'inici del projecte no estudiaven ni treballaven i que van tenir l'oportunitat de rebre formació musical de forma gratuïta.

Després de quatre mesos de tallers i formació, tan teòrica com pràctica, els joves han rebut una formació musical i tècnica que els permetrà obtenir el títol d'auxiliar de tècnic d'enregistrament i àudio i, alhora, aprendre tot el que envolta una producció musical (des de la composició de les lletres).

Els primers fruits de tots aquests mesos de treball es van poder veure, dijous de la setmana passada, en una actuació en directe que va tenir lloc al davant de la Factoria de la Coma Cros de Salt. Un concert amb el qual els joves van poder mostrar les seves habilitats com a intèrprets i compositors, amb un repertori que combina els ritmes urbans (amb el rap com a principal gènere, i amb les funcions de DJ i de MC) i els més clàssics (amb la veu i el cant, al costat de la percussió).

Inici de l'enregistrament

Un cop finalitzada la formació base (centrada en les tècniques vocals, la composició o el joc amb els ritmes), els participants del projecte REC 2016 han entrat aquesta setmana en l'última fase: l'enregistrament dels temes col·lectius. Segons ha informat Arrels Urbanes, els joves seran els qui es faran responsables de tots els aspectes de la gravació, com les mescles i la producció, comptant sempre amb l'ajuda dels professionals i docents.

L'objectiu de REC és promoure la trobada d'estils i músiques en el present de Salt, mirant al futur a partir del passat. Un pas decisiu per a uns joves als quals se'ls brinda una oportunitat única per fer de la seva passió una professió.