Pastoral americana, la pel·lícula basada en la novel·la homònima de Philip Roth amb la qual l'actor britànic Ewan McGregor debuta en la direcció, s'estrenarà a Europa en el 64è Festival de Cinema de Sant Sebastià, on competirà per la ?Concha d'Or. El film, que McGregor protagonitza al costat de Jennifer Connelly i Dakota Fanning, aborda la història d'una família nord-americana que es veu immersa en un autèntic malson després de la desaparició de la filla del matrimoni, a la qual s'acusa d'un acte violent.

La recerca que inicia el pare, Seymour Levov, un exatleta jueu anomenat «el suec», l'enfrontarà a una realitat que farà que s'esquerdin els fonaments en què s'havia assentat la seva vida, i?gual que els passarà a tantes famílies nord-americanes durant l'agitació social i política de final dels anys 60. La novel·la, publicada el 1997, amb la qual Roth va guanyar el Premi Pulitzer, és la primera de la seva Trilogia americana, a la qual va seguir Em vaig casar amb un comunista i després La taca humana, també portada al cinema per Robert Benton el 2003.

En el film que ha dirigit McGregor, Dakota Fanning encarna Merry, la conflictiva filla d'«el suec», mentre que el paper de la dona, Dawn, ex-Miss New Jersey, recau en Jennifer Connelly, guanyadora d'un Oscar per Una ment meravellosa. També formen part de l'elenc els actors Uzo Aduba i David Strathairn.

Aquesta serà la tercera visita a Sant Sebastià d'Ewan McGregor, que el 2012 es va convertir en l'intèrpret més jove guardonat amb el premi Donostia del Zinemaldia.