Noves incorporacions de renom a la programació teatral de?Temporada Alta per a aquesta pròxima tardor. L'organització del festival va confirmar ahir les produccions internacionals Werther! de J.W. Goethe dirigida per l'alemany Nicolas Stemann, António e Cleópatra del portuguès Tiago Rodrigues i Acceso, del cineasta xilè Pablo Larraín. Els directors d'aquests tres espectacles debutaran en aquesta edició al certamen, afegint-se als ja coneguts Lluís Pasqual (In memoriam. La quinta del biberó), Parquin Shakespeare (Les alegres casades de Windsor), Guy Cassiers (Les benignes), Yasmina Reza (Art) o Sébastian Thiéry (Caiguts del cel), entre d'altres.

A Werther!, estrena a l'Estat espanyol que es podrà veure el 5 de novembre, al Teatre de Salt, el reconegut director alemany Nicolas Stemann reivindica la figura del jove Werther, l'heroi romàntic creat per Goethe a la novel·la Els sofriments del jove Werther. Philipp Hochmair, actor austríac que igual que Stemann visita per primera vegada el festival, serà l'encarregat de protagonitzar aquesta posada en escena tan personal. Un monòleg traslladat a l'època actual, on el director alemany posa a prova l'obsessió amorosa del romanticisme de Goethe a l'època de les xarxes socials.

La producció original de l'espectacle és de Thalia Theater Hamburg d'Alemanya, que ara ha remuntat el Théâtre de Vidy, i que en la seva exhibició a Temporada Alta compta amb la col·laboració de la Fundació Goethe.

Amb António e Cleópatra, Tiago Rodrigues, director, autor i actor que lidera l'avantguarda escènica portuguesa, presenta una nova creació basada en el clàssic de Shakespeare. Amb l'esperit transgressor dels protagonistes com a principal referent, l'obra parla de la parella com a centre de totes les dicotomies, des de la mirada dels seus intèrprets, els ballarins i coreògrafs Sofia Dias i Vítor Roriz. El Teatre de Salt serà l'encarregat d'acollir aquesta producció el 26 de novembre.

L'última novetat de l'avançament de programació internacional és l'estrena a Catalunya d'Acceso, del xilè Pablo Larraín. En aquest espectacle, el reconegut cineasta (premiat a Cannes i Berlín i nominat als Oscar el 2013 per No) fa el salt de la pantalla als escenaris per presentar un monòleg sobre Sandokan, un home obsessionat per tenir «accés» a la societat, per deixar de ser marginal. És un monòleg cru i amb tocs d'humor, encarnat pel també xilè Roberto Farías.

Aquesta producció, que es podrà veure el 2 de desembre, a la sala La Planeta, s'emmarca dins el cicle Connexió Iberoamèrica, proposta que enguany celebra la quarta edició consolidada com a porta d'entrada del teatre iberoamericà a Catalunya, i presenta algunes de les produccions d'un dels pols creatius més interessants del planeta. Connexió Iberoamèrica, que compta amb el suport del programa Iberescena del govern de l'Estat, tindrà enguany un total de 7 espectacles provinents de 4 països diferents. La programació completa d'aquesta 25a edició del Temporada Alta es presentarà el 31 d'agost.