Cadaqués va inaugurar ahir al vespre el monòlit que ret homenatge a la figura d'Antoni Pitxot, en el primer aniversari de la seva mort. L'escultura es troba situada a l'accés a la platja de sa Conca, prop de la casa on vivia l'artista. El pintor, exdirector del Teatre-Museu Dalí, va morir el 12 de juny del 2015 a l'edat de 81 anys, coincidint amb la inauguració a Cadaqués d'una exposició sobre els lligams que mantenia amb el geni empordanès del surrealisme.

Després de la inauguració, l'activitat es va traslladar al Teatre Art Joia, on Pedro Madueño, fotògraf i íntim amic de Pitxot durant més de tres dècades, va pronunciar la conferència Trenta anys amb Antoni Pitxot. Aquesta xerrada va posar punt i final a una intensa setmana que va arrencar el passat dimecres, 3 d'agost, a la platja de Portlligat, amb el concert a càrrec de Trio Pixot, integrat per Frédéric Descargues, Pau Codina Masferrer i Daniel Ligorio. En aquest recital, programat dins el 45è Festival Internacional de Música de Cadaqués, el trio va interpretar una sèrie de peces musicals que agradaven molt al pintor, entre les quals hi havia obres de compositors com Astor Piazzolla, J.S. Bach, Gabriel Fauré o Franz Schubert.

La setmana dedicada a recordar la figura i llegat d'Antoni Pitxot ha estat organitzada pels Amics dels Museus Dalí, que ha comptat amb la col·laboració de l'Ajuntament de Cadaqués.