El pintor gironí Miquel Duran va inaugurar dissabte l'exposició Lluernari a la sala Ca l'Anita de Roses. La mostra presenta un total de 17 obres amb un format idèntic de 120 per 60 centímetres sobre fusta. Segons un comunicat de l'Ajuntament de Roses, el pintor transmet en aquestes peces la seva visió de la complexitat com a forma d'entendre el món. Complexitat i fascinació com a elements provocadors de la imaginació creadora de realitat, amb què Duran ofereix imatges perdurables, que poden tenir moltes lectures i que en cada ocasió aporten matisos que descobreixen noves sensacions.

L'artista de Vilabertran aposta així per reforçar la complexitat de tots els elements que formen les seves composicions: les formes, l'estructura, les composicions i els materials. Així, es distancia de la banalització i simplificació de les imatges comercials. Tal com explica el crític i historiador d'Art Enric Tubert al text introductori del catàleg de l'exposició de Ca l'Anita: «són peces que actuen com una finestra oberta al cel, com un lluernari capaç de portar una mica de llum en aquest nostre dia a dia en el qual tot sembla orientat a robar-nos la capacitat de meravellar-nos davant d'allò complex i fascinant que la vida ens regala i que Duran, en canvi, representa de manera magistral en aquesta ocasió».

Miquel Duran va néixer el 1954 a Vilabertran, però aviat es va traslladar amb la seva família a Figueres, abans d'establir-se finalment a Agullana.

Al llarg de la seva trajectòria, ha exposat en una trentena de mostres individuals i en una quarantena de col·lectives, la majoria a les comarques de Girona, però també a França, Madrid i Barcelona. També té obres als museus de l'Empordà, de Girona, de Marinhan i al Museu del Gravat d'Alcalá la Real.

La nova mostra Lluernari apropa fins a Roses un tastet de l'obra de l'artista, i es podrà visitar fins al 25 de setembre a la sala d'exposicions de Ca l'Anita. L'horari d'obertura de la sala és de 18 a 21 h tots els dies de la setmana, i dissabtes i diumenges també de 12 a 14 h, durant l'agost, mentre que al setembre passa a obrir els dissabtes, diumenges i festius de 12 a 14 h i de 17 a 20 h.