L'espai l'Alfolí de la Sal, de l'Absis Art Gallery de l'Escala, inaugura demà divendres, a les 8 del vespre, l'exposició del jove artista escalenc Marc Torrent. La mostra, formada per disset olis i escultures, es podrà visitar en aquest espai fins al pròxim 28 d'agost i suposa la primera exhibició de Torrent al seu poble natal, on va començar a interessar-se per l'art per fer els primers passos amb Isaac d'Aiguaviva (Pere Romagós), l'escultora Ció Abellí o Paco Morgado.

Centrat en l'art figuratiu, encara que, segons assegura, no es tanca portes, Torrent tracta en la seva obra conceptes com el contrast entre vellesa i bellesa, la identitat o la mirada de les persones, amb un punt sinistre, i brindant sempre un contingut i unes pautes per a la reflexió. «Intento fer que la gent que visita les meves exposicions no es trobi amb un conjunt d'obres d'hiperrealisme buit, sinó que vegi un rerefons crític en cada obra, generant inquietuds», assegura el jove artista, posant d'exemple l'escola nord-americana, «tècnicament molt bona», però amb temàtiques com els automòbils o les piruletes.

L'exposició consta de tres parts, una amb obres realitzades amb oli sobre tela i una segona en la qual l'artista ha utilitzat tècniques mixtes, com el grafit, el dibuix i la tinta xina. La tercera consta d'escultures, confeccionades també en l'àmbit de l'hiperrealisme. A més, segons explica el seu autor, la mostra ha estat pensada des d'una òptica cronològica, anant des d'uns inicis on es pot veure el procés, amb un estil figuratiu, més pur, a un altre més contemporani, amb el qual Torrent vol mostrar la seva capacitat de ser polifacètic i atrevit.

Olot, Barcelona i Madrid

Nascut el setembre de 1992, Marc Torrent es va graduar, en nivell superior, a l'Escola d'Art d'Olot, on va finalitzar els estudis de tres anys en només dos, atès que va realitzar el projecte final durant el segon curs. Després va iniciar el grau de Belles Arts a la Universitat de Barcelona. Després dels dos primers anys de carrera, i gràcies a una beca Sèneca, Torrent es va traslladar a Madrid, on va cursar el tercer curs a la Universidad Complutense.

A la capital d'Espanya, el jove escalenc va entrar en contacte amb Antonio López i Jaime Valero, dos artistes que es van convertir en referents per a la seva manera de veure, concebre, entendre i executar l'art. En aquesta etapa també va compartir instants i aprenentatges amb altres artistes referents de l'hiperrealisme de l'àmbit nacional, com Modesto Trigo o Kike Meana, entre altres. Un cop finalitzi la temporada d'estiu, Marc Torrent tornarà a Barcelona, per cursar el quart i últim any a la universitat per, tot seguit, continuar formant-se amb un màster d'especialització.

L'exhibició que es podrà veure durant aquest mes d'agost arriba a l'Escala gràcies a l'Ajuntament del municipi altempordanès i de l'Absis Art Gallery.