L'última pel·lícula de Pedro Almodóvar, Julieta, estarà dins de la programació del festival de cinema de Nova York, que celebrarà la seva edició número 54 entre el 30 de setembre i el 16 d'octubre, segons ha informat l'organització.

Entre les vint pel·lícules que es podran veure es troben també els últims treballs dels germans Jean-Pierre i Luc Dardenne (The Unknown Girl), Ken Loach (Yo, Daniel Blake), Cristian Mungiu (Graduation), Jim Jarmusch (Paterson), Olivier Assayas (Personal Shopper), Paul Verhoven (Elle) i Mike Mills (20th Century Women). També s'exhibirà la cinta de Pablo Larraín Neruda, coproducció de Xile, Argentina, França i Espanya que dibuixa un retrat del poeta xilè a l'exili amb la interpretació de Gael García Bernal.

El festival ha destacat, d'altra banda, la presència femenina a la gran pantalla del festival gràcies als papers d'Isabelle Huppert a Elle o Kristen Stewart, Michelle Williams i Laura Dern a la cinta de la nord-americana Kelly Reichardt Certain Women.

L'encarregat de trencar el gel del primer dia serà el documental d'Ava Duvernay The 13th, en referència a l'esmena de la Constitució dels Estats Units que va abolir l'esclavitud, i que vol denunciar l'empresonament massiu al país.