Un exemplar de la primera edició del famós llibre Harry Potter i la pedra filosofal, d'especial interès per contenir una errada, se subhastarà a Londres el 9 de novembre amb un extraordinari preu inicial de 20.000 lliures (uns 23.000 euros).

Publicada per primera vegada al juny de 1997 per l'editorial Bloomsbury, la primera novel·la de la saga creada per J. K. Rowling es va convertir ràpidament en un èxit mundial. Aquesta còpia, una de les 500 que van ser impreses, conté un error a la pàgina 53 on apareix repetit «una vareta» en la llista de materials que el jove Harry ha de portar a Hogwarts, l'escola on aprendrà màgia. L'error, corregit en les edicions posteriors, ha convertit aquests exemplars en únics, fent augmentar així el seu valor econòmic i simbòlic.

El director de la subhasta, Matthew Haley, assegura que, en ser el primer volum de la saga, Harry Potter i la pedra filosofal té un valor sentimental especial per a milions de lectors al món i que «l'errada sobre la vareta d'aquesta primera edició s'ha convertit en un tresor».

«Aquesta còpia està en condicions excel·lents, una de les millors que he vist, esperem que desperti molt interès», va assegurar Haley.

Encara que dirigits a joves lectors, els llibres del jove mag, que han venut uns 500 milions d'exemplars a tot el món, també van tenir un gran acolliment entre el públic adult. Posteriorment, la saga encara va arribar a un públic més extens gràcies a la producció de les pel·lícules. La saga no s'atura i aquest novembre s'estrenarà la seqüela Animales fantásticos y como encontrarlos.