Catherine Deneuve i Gérard Depardieu, parella mítica de la cinematografia francesa, tornaran a compartir cartell per novena vegada en quatre dècades a la pel·lícula Bonne Pomme, que es començarà a rodar aquest mes. La cinta, dirigida per Florence Quentin, recupera dos intèrprets que van actuar junts per primera vegada el 1980 a Le Dernier Métro, de François Truffaut, i que es va tornar a veure les cares en altres cintes com Potiche (2010), de François Ozon, o Astérix et Obélix (2012), de Laurent Tirard, tal com va recordar ahir el diari Le Parisien.

Deneuve, de 72 anys, encarna en aquest nou projecte la gerent d'un hostal rural que alberga temporalment Depardieu, de 67 anys, un mecànic cansat de ser un «bon jan» ( bonne pomme, en francès). El rodatge d'aquesta «comèdia poètica» s'iniciarà el proper 22 d'agost a la regió parisenca i, segons ha indicat el diari francès, s'estendrà al llarg de les següents set setmanes.

Coixet roda a Belfast

D'altra banda, la cineasta catalana Isabel Coixet ja ha començat a rodar a Belfast (Irlanda del Nord) el film The Bookshop, basat en la novel·la homònima de Penelope Fitzgerald, segons han informat aquesta setmana en un comunicat les seves productores, Diagonal TV i A Contracorriente Films. L'actriu anglesa Emily Mortimer (The newsroom) encapçala un repartiment en el qual també destaquen la nominada a l'"scar Patricia Clarkson i el guanyador d'un Globus d'Or Bill Nighy (Love Actually), així com els actors espanyols Jorge Suquet, Gary Piquer i Charlotte Vega. Està previst que el rodatge d'aquesta nova cinta duri unes cinc setmanes.