La població d'Amer celebra la seva festa major i en ella hi ha dos actes més que remarcables. El primer, demà dissabte amb la celebració del 35è. Aplec de la Sardana, amb les cobles, Osona i Bisbal Jove, a la plaça de la vila, a partir de les 10 de la nit. Dins del programa escollit, cal destacar la interpretació de les sardanes: L'Aplec d'Amer, de Pere Buxó, amb motiu del centenari del seu naixement i Festa mil·lenària de Joan Fontàs, en record del cinquantenari de la seva mort.

L'altre acte és la celebració un any més de la sardana de l'alcalde, que cada setze d'agost és present a la plaça d'Amer. És una antiga tradició, en la qual l'alcalde no clou la sardana sinó que deixa un braç obert com abraçant tota la gent del poble, i a causa de la gran quantitat de persones que hi prenen part la sardana no es forma en rodona sinó en espiral. Enguany estarà acompanyada per la Pubilla i l'Hereu de Catalunya, i les Pubilles i Hereus de les comarques de Girona, Tarragona i Barcelona.

CONCERT?A?l'ESCALA

Per enguany, «Celebrant commemoracions... i més», l'Escala ens ofereix un nou concert temàtic en el qual, altra vegada, el títol i el repertori tornen a estar estretament relacionats. A més de ser la cinquena vegada que el CER i l'Agrupació Sardanista Avi Xaxu sumen esforços per organitzar aquest únic, irrepetible i especial acte, amb motiu de commemorar la 40a edició del Concert d'Estiu, i conjuntament amb la col·laboració de la tasca musical de la cobla Ciutat de Girona, sota la direcció de la batuta de Jesús Ventura, s'han ideat dues parts ben diferenciades.

A la primera part, i amb el subtítol «Celebrant commemoracions», s'interpretaran peces vinculades a la commemoració d'alguna efemèride local, com ja s'ha programat en alguna altra ocasió. A la segona, sota el subtítol «... i més», es continuarà la constant i decidida tasca de recuperació musical de peces i obres desconegudes o poc conegudes de diferents compositors locals.

Voldríem destacar que la sardana La cadernera, del Xaxu, és una obligada de flabiol, datada entre 1885 i 1887 i és un cas atípic dins l'obra sardanista de Josep Vicens, ja que compongué poquíssimes obligades

El concert se celebrarà, demà dia 13, al Centre Cultural Xavier Vilanova a les 10 de la nit.

APLEC?DE?PORTBOU

La població de Portbou arriba aquest diumenge, dia 14 d'agost, a la celebració del seu 46è Aplec de la Sardana, el que significa que des de fa molts anys aquesta població fronterera i ferroviària vol dedicar tota una jornada a la nostra dansa. El lloc escollit és el centre de la vila, la Rambla i en sessions de matí i tarda actuaran les cobles Genisenca, Ciutat de Girona i Foment del Montgrí.