La Universitat de Girona anirà desmuntant progressivament els barracons que des de fa anys ocupen bona part del campus de Montilivi. Actualment, aquests mòduls acullen diversos serveis relacionats amb la universitat. La idea és arranjar l'espai i convertir-lo en una gran àrea verda on els diferents col·lectius de la universitat puguin fer concerts, assajos de castellers o d'altres activitats. Paral·lelament, els serveis tècnics de la universitat treballen en el projecte d'un nou edifici -que es farà per fases i costarà en total uns 9 MEUR- que acollirà tots els serveis i el personal que estan als mòduls prefabricats. Inicialment, el projecte compta amb 1 MEUR de pressupost que prové d'estalvis de la mateixa universitat. El rector, Sergi Bonet, confia tenir completat tot el projecte en un màxim de cinc o sis anys.

El rectorat de la UdG vol treure els barracons del campus de Montilivi (els únics que hi ha a tota la universitat) per convertir aquest espai en una gran esplanada a l'aire lliure pensada com a espai de relació. El rector, Sergi Bonet, ha detallat que ja hi ha un equip mixt format per membres dels departaments de Ciències Ambientals i Arquitectura que estan treballant en el disseny d'aquest espai.

Segons ha avançat el rector, es tracta de convertir-lo en una zona verda habilitada per acollir diversitat d'activitats, com concerts, assajos dels castellers o qualsevol activitat proposada pels col·lectius que conformen la universitat. Fins ara, si alguna facultat organitzava alguna activitat es feia a l'aparcament que hi ha davant de l'estadi de futbol del Girona. Ara, però, aquest nou espai estarà més ben preparat i, sobretot, molt més ben situat ja que es troba enmig de les facultats.

Els barracons han tingut diverses funcions en aquest campus com, per exemple, acollir els primers cursos de Publicitat i Relacions Públiques. Actualment, acullen diversos serveis com l'oficina de relacions exteriors o les associacions d'estudiants. Amb el pas dels anys han anat deteriorant-se i, per això, el rector defensa que el més "lògic" és disposar d'un nou edifici que aculli tots els serveis "duna manera més digna".

Un projecte per fases

Paral·lelament al disseny d'aquest gran espai de relació, els serveis tècnics de la universitat treballen en la redacció del projecte per fer un nou edifici. Estarà ubicat al costat del Centre d'Informació i Assessorament dels Estudiants (CIAE) i acollirà tots els serveis que actualment estan als barracons.

La universitat ha apostat per una construcció modular que permet anar afegint nous espais a mida que el pressupost així ho permeti. Inicialment, el projecte compta amb 1 MEUR de pressupost. El rector ha explicat que els diners provenen de l'estalvi generat "gràcies a la bona gestió pressupostària". El projecte, però, és molt més costós ja que, només l'edifici està previst que costi uns 9 MEUR. Per això, han apostat per una construcció modular que els permet anar ampliant l'edifici a mida que disposin de diners.

"Els diners per a inversions de la Generalitat han baixat molt durant els darrers anys i només ens permeten cobrir despeses de manteniment, per tant ho hem d'anar fent amb recursos propis", ha detallat. Segons Bonet, tant l'espai de relació com el nou edifici haurien d'estar llestos en un màxim de cinc o sis anys.