Guerres, terrorisme i violacions de drets humans centren els arguments dels 32 films que ha seleccionat al Festival de Sant Sebastià per conformar el seu The Act of Killing. Cine y violencia global, el cicle que reflexiona sobre els grans conflictes de la societat contemporània. La retrospectiva temàtica, que la 64 edició del Zinemaldia organitza costat de l'oficina de la Capitalitat Donostia 2016, comptarà amb la projecció de la pròpia The Act of Killing, el documental de Joshua Oppenheimer coproduït el 2012 per Dinamarca, Noruega i Gran Bretanya amb exlíders dels esquadrons de la mort indonesis que recreen els seus assassinats en massa a través de diferents gèneres.

Segons va informar ahir el certamen donostiarra en un comunicat, l'objectiu perseguit amb aquesta selecció de pel·lícules és «ser testimoni dels temps viscuts», de «les situacions de violència que es produeixen a tot el món». Així, pel cicle passaran alguns dels episodis més tràgics que s'han registrat en les últimes dècades en diferents punts del planeta, com les accions de grups terroristes, el terrorisme d'Estat, els enfrontaments que es donen a l'Àfrica, el conflicte palestino-israelià i la guerra d'Ucraïna.

La llista de 32 títols inclou tant pel·lícules de ficció com de no ficció, de cineastes com Paul Greengrass, Joshua Oppenheimer, Heddy Honigmann, Hubert Sauper, Amat Escalante, Rithy Panh, Christian Petzold, Steve McQueen, Mahamat-Saleh Haroun, Danis Tanovic, Serguei Loznitsa, Hany Abu-Assad o Julio Medem, entre d'altres.