Unes setanta persones diuen l'últim adéu a Víctor Mora

Els compassos de «La Internacional» van servir
per acomiadar el pare del cèlebre «Capitán?Trueno»

22.08.2016 | 06:42

Unes setanta persones van assistir ahir al matí al funeral de l'escriptor i guionista Víctor Mora al tanatori de la Ronda de Dalt de Barcelona. Els assistents al funeral, entre els quals es comptaven els alcaldes de Premià de Dalt, on residia l'escriptor amb la seva dona Armonía Rodríguez, i de l'Escala, seu de la Fundació Víctor Mora, es van unir sota els compassos de La Internacional per acomiadar-se del creador de l'emblemàtic Capitán?Trueno. Entre els assistents a l'acte, també hi havia companys i amics com el cantautor Paco Ibáñez o el dibuixant Francisco Ibáñez.
Els éssers estimats de Mora van recordar la forta personalitat de l'escriptor, el gran sentit de l'humor, amb el qual arribava fins al punt de fer broma amb la seva pròpia mort demanant que li lliguessin un cordill al dit amb un cartell que ?digués: «sóc aquí, perdoni que no m'aixequi». L'editor Manuel de Cos, que va portar directament l'obra de Mora a partir del 2010, va recordar el «meravellós bon humor» que tenia sempre l'escriptor, una«lliçó de vida» que va aprendre des del primer dia en que Mora i Rodríguez el van rebre «amb una abraçada».
De la seva banda, el director de la Fundació Víctor Mora, Víctor Pallàs, va assenyalar el «gen combatiu» i «la lluita» de l'autor, que va haver de viure «anys durs empresonat i a l'exili», però que el van portar a «formar la gènesi dels seus personatges». I és que els protagonistes de les obres de l'autor «eren 'alter egos' d'ell mateix», va afirmar Pallàs, «que defensaven els mateixos valors».
Pallàs també va recordar que «s'aprenia a pensar, a reflexionar» parlant amb Mora, cosa que es dóna «no ja en els grans escriptors, sinó en les grans persones»; un ensenyament «que ha transcendit en el conjunt de tota la seva obra».

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Estrelles Michelin 2017

Millors gorgues de Girona

Tots els restaurants amb estrella Michelin 2017

La Guia Michelin 2017 serà presentada aquest dimecres al Mas Marroch de Girona. Hi assistiran tots els cuiners de restaurants amb dues i tres estrelles Michelin


Notes de tall 2017

Notes de tall 2017

Consulta el llistat de totes les notes d'accés a les carreres de les universitats catalanes. 

 

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
Enllaços recomanats: Premis cinema