setmana de testimonis

22.08.2016 | 06:42

Santa Rosa de Lima
Santa Rosa fou una laica, no pas monja, com sovint es pensa. Visqué a casa dels pares com a terciària dominica, fent servir l'hàbit dominicà. Dedicava la meitat de les hores del dia a teixir, cosir, brodar, cuidar flors... En altres estones atenia els pobres i necessitats, en una habitació de casa seva que tenia condicionada com a infermeria; i dedicava moltes hores a la pregària, a la contemplació i a fer penitència. Cal dir, però, que experimentà quinze anys d'aridesa espiritual, la nit fosca. Es consagrà del tot a Déu en la vida ordinària, i s'entregà plenament al servei dels necessitats: «La mare dels pobres de Lima». Santa Rosa, en veure els pobres, sap descobrir el germà que cal ajudar, i hi sap «veure» el rostre de Jesús.
- Sant Bartomeu
Fou l'apòstol de Jesús de Galilea presentat a Jesús per l'apòstol Felip, amb el nom de Natanael. Dubtava que de Natzaret en pogués sortir res de bo. Escoltà de Jesús un dels elogis més bonics: «Mireu un israelita digne d'aquest nom, un home que no enganya». Tant de bo que es pogués dir de nosaltres.
- Sant Lluís, rei de França
Nascut l'any 1214, fou rei de França als vint-i-un anys. Tingué onze fills, que educà amb molta cura en l'esperit d'oració, de penitència i d'amor als pobres. Es preocupà del bé espiritual i temporal dels seus súbdits. Cercà la pau entre nacions i emprengué expedicions per alliberar el sepulcre de Crist.
- Sant Josep de Calassanç
Nascut a Peralta de la Sal, Diòcesi d'Urgell en aquell moment, estudià a Lleida, València i Alcalà. Fou vicari general d'Urgell. A Roma, es va dedicar a l'ensenyança de nens pobres i fundà els escolapis per dedicar-se a aquesta finalitat. Sofrí molt, sobretot a causa de l'enveja. Morí a Roma l'any 1684. En els seus escrits llegim: «Una educació com cal als infants, principalment als pobres, contribueix a fer-los més conscients de la seva dignitat, i tothom ho aprova en la societat humana i cristiana: ho comproven els pares, que són els primers d'alegrar-se que els seus fills caminin pel camí recte; ho comproven els qui regeixen les nacions, que amb això adquireixen uns ciutadans que són súbdits honrats; i ho comprova l'Església, en la qual aquests infants són plantats com a deixebles de Crist i defensors de l'Església». [...] (extret del Full Parroquial).

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Estrelles Michelin 2017

Millors gorgues de Girona

Tots els restaurants amb estrella Michelin 2017

La Guia Michelin 2017 serà presentada aquest dimecres al Mas Marroch de Girona. Hi assistiran tots els cuiners de restaurants amb dues i tres estrelles Michelin


Notes de tall 2017

Notes de tall 2017

Consulta el llistat de totes les notes d'accés a les carreres de les universitats catalanes. 

 

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Palamós, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
Enllaços recomanats: Premis cinema