Mor l'escriptor Ignacio Padilla, exponent de la "Generació del Crack" de Mèxic

22.08.2016 | 06:42

L'escriptor mexicà Ignacio Padilla, un dels màxims exponents de l'anomenada "Generació del Crack", va morir ahir als 47 anys, segons va informar la Secretaria de Cultura de Mèxic. "Lamento la mort d'Ignacio Padilla, un home de lletres en el més ampli sentit de la paraula. El meu condol a la seva família", va escriure en el seu compte de Twitter el secretari de Cultura, Rafael Tovar, sense esmentar el motiu de la mort.
Nascut a la Ciutat de Mèxic el 1968, l'autor era membre de la l'Acadèmia Mexicana de la Llengua (AML) des de 2011. El 1996, Padilla i un grup de col·laboradors, entre ells Jorge Volpi, Eloy Urroz, Pedro Ángel Palou i Ricardo Chávez, van llançar el "Manifiesto del Crack", que tenia com a objectiu renovar la literatura mexicana.
Padilla, considerat un dels màxims exponents d'aquest grup, va publicar uns 30 llibres que abasten conte, novel·la, assaig, crònica, teatre i literatura infantil. Entre les seves obres en destaquen La catedral de los ahogados (Premi Nacional Juan Rulfo per una primera novel·la, 1994), Si volviesen sus Majestades (1996), Amphitryon (Premi Primavera de Novel·la 2000), Espiral de artillería (2003) i La gruta del toscano (Premi Mazatlán de Literatura 2007). Aquest any va publicar l'obra Cervantes y Compañía, una sèrie d'assajos sobre l'obra del cèlebre escriptor espanyol, coincidint amb els 400 anys de la mort.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Estrelles Michelin 2017

Millors gorgues de Girona

Tots els restaurants amb estrella Michelin 2017

La Guia Michelin 2017 serà presentada aquest dimecres al Mas Marroch de Girona. Hi assistiran tots els cuiners de restaurants amb dues i tres estrelles Michelin


Notes de tall 2017

Notes de tall 2017

Consulta el llistat de totes les notes d'accés a les carreres de les universitats catalanes. 

 

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Palamós, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
Enllaços recomanats: Premis cinema