Caminant és el títol de l'exposició d'escultures de metall realitzades pel forjador Sergi Xifró, que es podrà visitar al Claustre de Sant Domènec de Peralada fins al dimarts 30 d'agost. La mostra, organitzada per Forja Empordà amb la col·laboració del Centre Cultural Sant Domènec, consta d'un conjunt de peces que parlen de l'estret lligam que hi ha entre la vida i la mort.

La reflexió sobre com la vida esdevé un camí per dirigir-se a un final inevitable és el punt de partida d'una mostra que, conceptualment, s'ha dividit en tres parts. La primera se centra en les mans, que són les que donen la benvinguda al nadó acabat de néixer, en el moment del part. La segona es fixa en les passes, que marquen el camí de la vida de tot individu, passant les diverses etapes de l'infantesa, per arribar a la joventut, la maduresa i, finalment, la vellesa.

La tercera temàtica reflexiona sobre la mort, amb un àngel com a símbol del traspàs. La reflexió de l'artista, que defuig tota relació amb la religió, mostra un àngel que acull la persona al final del camí, sense fer-li cap tipus de promesa, atès que, un cop creuada la porta, ningú sap què hi ha després.

Sergi Xifró, que va escollir aquest tema arrel de la mort del seu avi, va començar a treballar al sector del metall als 17 anys a l'empresa Ferrionox Moleon, on va iniciar el seu aprenentatge en el món de la serralleria de l'inoxidable i el ferro. També ha treballat en la construcció d'estructures de maquinària, on la precisió i la perfecció són imprescindibles.

Tot i les eines que tenia, trobava a faltar les tècniques de l'ofici ancestral de ferrer, que és la forja, i ho va trobar a l'Escola d'Arts i Oficis de Vic, on va conèixer el seu Mestre, Jordi Illamola, que l'han permès treballar els metalls amb una vessant més artística i ha participat en trobades de forjadors com la Biannale Europea d'Arte Fabbrile (Stia).

Encara que Caminant es pot veure des del 12 d'agost, no va ser fins al passat dijous al vespre quan es va celebrar l'acte d'inauguració, que va comptar amb la intervenció del mateix Xifró.