Un equip de cirurgians de la ciutat d'Amritsar, al nord de l'Índia, han extret 40 ganivets de l'estómac i l'intestí d'un pacient que pateix un trastorn psiquiàtric i que, ja fora de perill, serà donat d'alta en els propers dies. El cirurgià en cap que el va tractar, Jatinder Malhorta, va explicar ahir que el pacient, un agent de policia, va arribar fa deu dies a l'hospital The Corporate en el qual treballa amb «mals de panxa i falta de gana», per la qual cosa que van optar per fer-li una exploració. «Ens va semblar al principi que tenia un tumor, però vam voler investigar més i, després introduir-li una càmera a l'estómac, el que vam veure en el monitor van ser objectes tallants, diversos ganivets», va rememorar Malhorta.

Llavors, va afegir el cirurgià, li va preguntar al pacient si havia ingerit objectes tallants i va respondre: «Sí, m'he menjat alguns ganivets en els últims dos, tres mesos». Els metges van comptabilitzar durant l'exploració 28 ganivets, cosa que va corroborar l'agent, i aviat van formar un equip de cinc cirurgians per extreure-li els objectes. «Però encara que al principi vam extreure 28 ganivets, vam decidir fer una exploració més profunda per evitar qualsevol risc, i vam trobar 12 ganivets més a l'intestí», va afirmar. Segons Malhorta, el pacient ara «ja està bé, pot caminar i serà donat d'alta en dos o tres dies».

El metge, sorprès encara, va assegurar que mai s'ha publicat un cas com aquest en revistes mèdiques nacionals o internacionals, així que ell i els seus col·legues han començat a recopilar totes les dades per publicar aviat les seves troballes. «Hi ha molts casos en què el pacient comença a menjar-se els cabells, les ungles ... però menjar 40 ganivets de 18-20 centímetres, un cas així no s'ha registrat fins ara», va sentenciar Malhorta. El cirurgià va reconèixer a més que estan donant-li voltes al nom amb el qual batejaran aquest trastorn psiquiàtric, però va aclarir que s'ho prenen amb temps, ja que no volen precipitar-se quan es tracta d'alguna cosa «tan important».

També hauran de resoldre moltes incògnites. Segons el cirurgià, quan li van preguntar al pacient què el va portar a menjar ganivets, la resposta d'aquest va ser poc clarificadora. «No sé per què vaig començar a menjar ganivets. Em va començar a agradar menjar-los, un rere l'altre, per curiositat», va afirmar.