La butlleta guanyadora de 54.894.441 euros el primer premi de l'Euromilions de divendres passat, que va ser segellada al barri sevillà de Triana, ha estat ingressat en una entitat bancària, sense que se sàpiga encara qui és la persona afortunada. Un fet habitual en aquests casos, per tal de preservar la seguretat de l'afortunat, mantenint a ratlla els estafadors i lladres que s'aproximen a les persones que han guanyat un premi de loteria.

La responsable de l'administració número 40 de la capital sevillana, situada al número 17 del carrer San Jacinto, Regla Peinado, va explicar ahir als periodistes que al barri se segueix sense saber a qui li ha tocat el premi, «tot i que si és algú de la zona ho acabarem sabent quan anem veient com canvia el seu nivell de vida».

Peinado va admetre l'expectació que hi ha al barri des que es va conèixer la notícia del premi divendres a la nit, sense que ningú hagi sabut precisar la identitat de la persona guanyadora, «tot i que especulacions hi ha moltes».

La butlleta, un cop ingressada al banc, podrà ser cobrada per la persona afortunada en qualsevol moment, amb la premissa que la mateixa entitat bancària s'encarregarà de retenir el 20 per cent d'impostos, 10.978.888 euros, de manera que la quantitat final a cobrar serà de 43.916.552. El premi no va ser l'únic que va caure a Andalusia en el mateix sorteig, ja que també es van validar butlletes de segona categoria, premiades amb 157.672 euros, a Ronda (Màlaga), i Vera (Almeria), així com a les localitats de Santesteban (Navarra) i Zafra (Badajoz).

Més rumors que certeses

El misteriós guanyador d'aquest premi històric va ser l'únic encertant de primera categoria (cinc encerts i dues estrelles) del sorteig celebrat la setmana passada de l'Euromillones. Des de dissabte al matí, el barri no deixa de comentar i preguntar-se qui dels seus veïns ha estat l'agraciat. Hi ha hagut uns quantes persones que han assegurat ser-ho, però en cap dels casos, es tractava del guanyador. Es possible que l'afortunat abandoni el barri un cop pugui gaudir dels millons que ha guanyat.

Les apostes segueixen obertes i, com és tradició, des de l'administració que ha repartit aquest premi, no deixen de rebre un bon grapat de nous clients que esperen tenir la mateixa sort.