Els científics de l'Agència Aeroespacial dels Estats Units (NASA) van aconseguir la nit de diumenge contactar amb una sonda d'investigació solar que portava perduda gairebé dos anys, segons va informar la institució. La sonda Stereo-B, dissenyada per treballar en conjunció amb una de altra similar realitzant observacions del Sol, va deixar de comunicar-se amb la Terra l'1 d'octubre de 2014, i durant 22 mesos l'equip responsable de la missió ha estat intentant restablir contacte. El contacte va ser establert per l'observatori Deep Space Network, que vigila les comunicacions de missions espacials.

Segons la NASA, la prioritat ara és ara «ampliar el procés de recuperació per a avaluar la salut de l'observatori, restablir control i avaluar tots els subsistemes i instruments». La comunicació amb la sonda espacial es va perdre després de reiniciar els sistemes de la nau per preparar una de les fases més delicades de la missió, quan la sonda quedava oculta pel Sol. El reinici no es va produir de manera adequada i la sonda va quedar amagada pel Sol i, després, no es va tornar a saber res més d'ella.

Els científics tenien la dificultat afegida de localitzar la sonda sense saber en quina part de la seva òrbita es trobava exactament, mentre que alguns investigadors van considerar que un problema en un dels sistemes que detecten la velocitat va portar a la sonda a rotar fora de control. Les dues sondes Stereo estaven pensades per a realitzar una missió de dos anys que els portaria a observar l'activitat del Sol des de les cares oposades que no es poden observar des de la Terra.