En el marc del cicle Nits antigues a l'Empordà, el pròxim cap de setmana es representaran dos espectacles als jaciments d'Empúries i d'Ullastret. Divendres 26 d'agost, a les 21 hores, a Ullastret, amb El Crani enclavat es podrà reviure el món ibèric i el final d'aquesta cultura després de la conquesta romana.

Dissabte 27 d'agost, a les 20.30 hores en català i a les 22.30 hores en castellà, a Empúries, es representarà El somni d'Esculapi, una recreació de la medicina sagrada a l'època grecoromana.

Les Nits antigues a l'Empordà volen representar mitjançant la interpretació teatral, la música i la il·luminació una forma poètica i entretinguda que acostin l'espectador a aspectes del món antic a Catalunya.

Així, les ruïnes de la gran ciutat ibèrica d'Ullastret seran l'escenari d'El crani enclavat, un espectacle que ens transportarà al segle II aC i on els espectadors podran desplaçar-se per la ciutat ibèrica de nit amb el guia, un comerciant grec que va viure les revoltes de les societats ibèriques contra els romans i la seva derrota pel general Cató. L'espectacle parteix del costum ibèric de tallar el cap als seus enemics i clavar-los a la porta de casa

A Empúries, amb El Somni d'Esculapi, el públic seurà al recinte d'Esculapi, el déu grecoromà de la medicina. Allà coneixerà la història d'Eli Arístides, un escriptor de l'antiguitat que va viure al santuari del déu durant dos anys