L'actor català Carles Velat, conegut per les seves aparicions en sèries televisives com Estació d'enllaç i Digui Digui, va morir ahir a Barcelona als 69 anys, segons va informar TV3, on va desenvolupar gran part de la seva carrera.

Velat va iniciar la carrera cinematogràfica als anys 70 i va participar en produccions com La oscura historia de la prima Montse de Jordi Cadena i Mi hija Hildegart de Fernando Fernán Gómez.

Posteriorment, va fer el salt a la televisió on va actuar en sèries com Les Guillermines del rei Salomó, Carme i David, cuina, menjador i llit i el Digui digui i en pel·lícules com La vaquilla de Luis G. Berlanga. Va ser, a més, actor de doblatge i va formar part de nombroses produccions teatrals a Barcelona i Madrid. La seva última participació sobre l'escenari va ser el 2010 amb Agost, una obra dirigida per Sergi Belbel.

La capella ardent de Velat va ?obrir ahir dimecres, al tanatori de les Corts de Barcelona, i la cerimònia de comiat serà avui, dijous, a les 10.30 h del matí, segons els Serveis Funeraris de Barcelona.