El BioRitme Festival arriba a la quarta edició i sembla que ha trobat el seu lloc definitiu en plena natura, al Pantà de Sau. Un dels organitzadors, Jordi Urpí, ha explicat que el festival proposa una trobada al voltant de l'economia sostenible, la salut natural, l'alimentació ecològica, l'activisme social i la música emergent.

Des d'ahir dijous i fins diumenge, l'entorn privilegiat que brinda el Pantà de Sau acollirà més d'una seixantena de concerts d'estils molt diversos, amb noms destacats com Catarres, Aspencat o Animal, però també tallers per a nens i adults, activitats per a la família, xerrades de conscienciació i una variada gastronomia.

Segons Urpí, el BioRitme vol ser un festival «molt transversal» que s'adreça a tot tipus de públic amb especial incidència als infants. Respecte l'edició anterior, el festival ha doblat el nombre d'assistents arribant al voltant de les 4.000 persones.

Centenars de joves, famílies i no tant joves feien cua des d'ahir al migdia sota un sol de justícia per poder accedir al recinte del BioRitme Festival que té lloc al Pantà de Sau i que s'allargarà fins la matinada del dilluns.

En aquesta edició s'han ampliat espais, s'han obert nous escenaris i també s'ha ampliat la zona d'acampada per poder acollir a tothom.

Urpí ha assenyalat que per primera vegada el festival ha hagut de penjat el cartell de «sold out» perquè quan es van obrir les portes ahir ja no quedava ni una entrada.

L'entorn del Pantà de Sau és molt proper a la filosofia que vol promoure el certamen: ser al costat de la natura, realitzar diferents activitats des del respecte i amb una actitud positiva. Segons Urpí, la filosofia que defensen és la de la «festa conscient».

Es tracta de «pensar mentre balles», o el que és el mateix: «ens ho passem bé, gaudim de la música, però això no vol dir que no haguem de ser crítics i responsables amb el món que ens envolta».

La música és una de les potes importants del projecte i enguany s'han volgut apostar per propostes emergents del reggae, el mestissatge o la rumba, però també per d'altres més consolidades dins el panorama català.