S'acaba l'estiu. He recordat i agraït la missió de la nostra Església de Girona durant aquests mesos: celebracions, trobades, festes, aplecs... que han sembrat la bona llavor de l'Evangeli en la vida d'infants, joves i adults, i que han fet presents a Jesucrist i Maria en la vida de persones, col·lectius i pobles.

Tanmateix, de totes aquestes activitats, només puc anotar-ne algunes de les que jo he viscut i de les quals he fet experiència. La finalitat, però, és que tots recordem i agraïm les que hem viscut durant aquests mesos.

- Pelegrinatge a Lourdes -el 51è- en els ja més de 50 anys de l'Hospitalitat. Els 720 pelegrins, entre malalts, infermeres, «brancardiers», acompanyants... vàrem viure uns dies intensos de celebracions, pregàries, serveis, festa, fraternitat i estimació. Fou una experiència de síntesi entre el que creiem, celebrem i vivim, perquè es verifica en l'amor que serveix els malalts i estreny els lligams de fraternitat, tot sentint-nos a la casa de la Mare de Lourdes.

- L'acolliment que les parròquies i els mossens ofereixen als qui ens han visitat en aquests mesos d'estiu. Cal notar i donar gràcies per l'actitud d'acolliment a les nostres parròquies, durant l'estiu, de molts germans que viuen setmanes o mesos a la nostra Diòcesi de Girona. Les parròquies, gràcies a l'esforç dels mossens i d'altres responsables, són llar amable i acollidora, amb les portes obertes per participar de la taula de la Paraula i de l'Eucaristia, però també perquè siguin espais de pregària, de pau i de descobriment del nostre patrimoni per als visitants. Els oferim la natura, la visita al patrimoni cultural, l'acollida als hotels, la gastronomia, festivals... no ens hem pas oblidat d'oferir-los participar en les celebracions de la fe com a germans i membres de la mateixa família.

- Les celebracions de la Mare de Déu del Carme a l'Escala, a l'Estartit, a Palamós, amb els pescadors, amb el poble i devots. Durant les processons amb els vaixells, acompanyats de la imatge de la Mare de Déu, se'ns recordava la seva presència i protecció en la nostra vida, i molt especialment entre els homes i dones que treballen al mar: pescadors i mariners. Jo recordava que el nostre mar ha de ser un mar de vida i evitar que continuï com a mar de mort.

- Les celebracions de Santa [...] (extret del Full Parroquial).