RESS" DE L'ESTIU 2016

29.08.2016 | 07:14

S'acaba l'estiu. He recordat i agraït la missió de la nostra Església de Girona durant aquests mesos: celebracions, trobades, festes, aplecs... que han sembrat la bona llavor de l'Evangeli en la vida d'infants, joves i adults, i que han fet presents a Jesucrist i Maria en la vida de persones, col·lectius i pobles.
Tanmateix, de totes aquestes activitats, només puc anotar-ne algunes de les que jo he viscut i de les quals he fet experiència. La finalitat, però, és que tots recordem i agraïm les que hem viscut durant aquests mesos.
- Pelegrinatge a Lourdes -el 51è- en els ja més de 50 anys de l'Hospitalitat. Els 720 pelegrins, entre malalts, infermeres, «brancardiers», acompanyants... vàrem viure uns dies intensos de celebracions, pregàries, serveis, festa, fraternitat i estimació. Fou una experiència de síntesi entre el que creiem, celebrem i vivim, perquè es verifica en l'amor que serveix els malalts i estreny els lligams de fraternitat, tot sentint-nos a la casa de la Mare de Lourdes.
- L'acolliment que les parròquies i els mossens ofereixen als qui ens han visitat en aquests mesos d'estiu. Cal notar i donar gràcies per l'actitud d'acolliment a les nostres parròquies, durant l'estiu, de molts germans que viuen setmanes o mesos a la nostra Diòcesi de Girona. Les parròquies, gràcies a l'esforç dels mossens i d'altres responsables, són llar amable i acollidora, amb les portes obertes per participar de la taula de la Paraula i de l'Eucaristia, però també perquè siguin espais de pregària, de pau i de descobriment del nostre patrimoni per als visitants. Els oferim la natura, la visita al patrimoni cultural, l'acollida als hotels, la gastronomia, festivals... no ens hem pas oblidat d'oferir-los participar en les celebracions de la fe com a germans i membres de la mateixa família.
- Les celebracions de la Mare de Déu del Carme a l'Escala, a l'Estartit, a Palamós, amb els pescadors, amb el poble i devots. Durant les processons amb els vaixells, acompanyats de la imatge de la Mare de Déu, se'ns recordava la seva presència i protecció en la nostra vida, i molt especialment entre els homes i dones que treballen al mar: pescadors i mariners. Jo recordava que el nostre mar ha de ser un mar de vida i evitar que continuï com a mar de mort.
- Les celebracions de Santa [...] (extret del Full Parroquial).

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Estrelles Michelin 2017

Millors gorgues de Girona

Tots els restaurants amb estrella Michelin 2017

La Guia Michelin 2017 serà presentada aquest dimecres al Mas Marroch de Girona. Hi assistiran tots els cuiners de restaurants amb dues i tres estrelles Michelin


Notes de tall 2017

Notes de tall 2017

Consulta el llistat de totes les notes d'accés a les carreres de les universitats catalanes. 

 

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Palamós, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
Enllaços recomanats: Premis cinema