La febre per les autofotos es trobaria darrere de l'increment en el contagi de polls entre els alumnes de secundària d'Holanda, segons un estudi de l'Institut Nacional de Salut Pública i Medi Ambient (RIVM per les sigles en neerlandès) publicat ahir. «Crec que la raó és el comportament dels estudiants de secundària. Hi ha moltes abraçades i, quan fan selfies, el pèl dels joves entra en contacte amb el dels altres i permet el traspàs dels insectes», va dir l'especialista en aquests paràsits Desiree Beaujan, en declaracions a la televisió holandesa RTL.

Segons l'informe, el 28% d'alumnes a l'escola primària i el 19% dels que cursen secundària a Holanda té polls. Davant l'expansió dels paràsits en adolescents, l'organisme es planteja modificar les seves campanyes de prevenció i conscienciació per dirigir missatges als alumnes de secundària. «Els pares necessiten saber que hi ha polls a l'escola secundària», va comentar Beaujan.

L'estudi, que va ser realitzat entre 2.000 voluntaris, també va confirmar que tres quartes parts de les infeccions per polls es produeixen en els cabells de les nenes, habitualment més llargs que els dels nens. A més, segons va comunicar l'Institut Nacional de Salut Pública i Medi Ambient, a Holanda han detectat també que un de cada deu adults té polls al cap.