Tom Harrell, Jeff Ballard i Carles Benavent al Girona Jazz Festival

La cita arrenca amb una mostra d'estudiants del Taller de Músics de Barcelona, el Conservatori de Perpinyà i l'Escola de Música Moderna de Girona

30.08.2016 | 14:03
Tom Harrell, Jeff Ballard i Carles Benavent al Girona Jazz Festival

La 16a edició del Girona Jazz Festival acollirà entre el 17 i el 30 de setembre artistes de talla internacional com Tom Harrell, Carles Benavent i Jeff Ballard. Al cartell també hi ha lloc per als grups locals com Toni Saigi & Andreu Moreno, Lasting Groove o Xavi Torres Trio. A més, el festival s'iniciarà amb una mostra de grups d'estudiants del Taller de Músics de Barcelona, el col·lectiu de jazz del Conservatori de Perpinyà i tres formacions d'alumnes de l'Escola de Música Moderna de Girona. Enguany, el festival es farà del 17 al 30 de setembre i tindrà menys concerts gratuïts que en les passades edicions. En les propostes de pagament, el preu de les entrades oscil·la entre els 3 i els 15 euros. L'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, ha destacat el "valor de renovació" que té el Girona Jazz Festival i, alhora, la seva "solidesa". "Des de l'ajuntament aquestes accions són ben acollides ja que fan créixer el públic cultural", ha destacat.

El Girona Jazz Festival (abans Festival de Jazz de Girona) ha canviat de nom coincidint amb la seva 16a edició. Enguany hi ha programats deu concerts amb artistes internacionals i locals, que actuaran del 17 al 30 de setembre. Hi haurà menys concerts gratuïts que en les passades edicions i el preu de les entrades per als concerts de pagament oscil·la entre els 3 i els 15 euros.

El festival arrencarà el 17 de setembre amb una mostra d´estudiants del Taller de Músics de Barcelona, el Conservatori de Perpinyà i l´Escola de Música Moderna de Girona.

L´endemà actuarà a l´Auditori el trompetista Tom Harrell, conegut per les seves composicions i per haver tocat amb músics com Charlie Haden i Kenny Barron. Un altre dels artistes destacats del cartell és Carles Benavent, famós per haver col·laborat amb Chick Corea, Paco de Lucía i Miles Davis, i per la seva trajectòria dins el jazz flamenc.

També actuaran músics locals com Xavier Torres Trio, seleccionats com a grup de jazz de la temporada per Joventuts Musicals, i amb un lloc dins la programació del YoungVIPS d´Holanda la pròxima primavera. El festival s´acabarà el 30 de setembre amb un concert a càrrec de Toni Saigi & Andreu Moreno, que oferiran un repertori inspirat en el dia a dia durant la seva època d´estudiants.

L´alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, ha destacat el "valor de renovació" que té el Girona Jazz Festival i, alhora, la seva "solidesa". "La qualitat i l´essència del producte continuen vigents al festival, i des de l´Ajuntament aquestes accions són ben acollides ja que fan créixer el públic cultural", ha destacat.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Estrelles Michelin 2017

Millors gorgues de Girona

Tots els restaurants amb estrella Michelin 2017

La Guia Michelin 2017 serà presentada aquest dimecres al Mas Marroch de Girona. Hi assistiran tots els cuiners de restaurants amb dues i tres estrelles Michelin


Notes de tall 2017

Notes de tall 2017

Consulta el llistat de totes les notes d'accés a les carreres de les universitats catalanes. 

 

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Palamós, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
Enllaços recomanats: Premis cinema