La comèdia de Hollywood va perdre dilluns a una de les seves més grans i esbojarrades figures amb la mort de Gene Wilder, que va morir als 83 anys després de brillar en aclamades pel·lícules com El jovencito Frankenstein (1974) i que va ser molt popular pel seu reeixit tàndem creatiu amb Mel Brooks. Wilder va morir a la seva residència, a causa de complicacions derivades de l'Alzheimer que patia des de feia temps.

Els seus ulls blaus i la seva inoblidable expressió entre divertida, dolça i excèntrica van causar sensació en una sèrie de comèdies memorables especialment en els anys 70, el seu període de major fama. Nascut a Milwaukee el 1933, sota el nom de Jerome Silberman i en el si d'una família d'immigrants d'origen rus, Wilder va aparèixer a la gran pantalla per primera vegada amb la cinta de culte Bonnie and Clyde (1967). En els anys posteriors, també va aparèixer a altres títols com Los productores (1968), paper pel qual va ser nominat a l'Oscar al millor actor de repartiment.

No obstant això, l'èxit li va arribar gràcies sota les ordres de Mel?Brooks, amb clàssics de l'humor com Selles de muntar calentes (1974) i la celebrada El jovencito Frankenstein (1974). Entre els papers més aplaudits, també va destacar com a Willy Wonka, en la primera adaptació en color de la novel·la de Roal Dahl, Charlie i la fàbrica de xocolata, el 1971.