L'Escola Municipal d'Art de Girona oferirà titulacions de grau mig i superior

El centre té «molt avançades» les converses amb el Departament d'Ensenyament per convertir-se en una escola homologada que pugui oferir titulacions acadèmiques

02.09.2016 | 07:14
Carles Ribas i Jordi Armengol.

L'Escola Municipal d'Art (EMA) de Girona té «molt avançades» amb el Departament d'Ensenyament les converses per convertir-se en un centre reglat que pugui oferir titulacions de grau mig i superior, de manera que els alumnes de les comarques gironines que cursen el batxillerat artístic no hagin necessàriament d'anar a Barcelona per completar la seva formació amb una especialització.

El regidor Carles Ribas va avançar ahir la intenció de l'Ajuntament d'homologar l'escola i poder oferir les titulacions amb vista al curs vinent 2017/2018. La intenció és crear una oferta de titulacions complementària a la que ofereix l'Escola de Belles Arts d'Olot. En cap cas s'abandonaria la formació no reglada que des de fa anys ofereix l'EMA i que té un bon nombre d'alumnes entre les persones d'edat avançada.

«Tenim un planter de professors de luxe per complementar la formació que ofereix Olot en grau mig i superior», va dir Jordi Armengol, director de l'EMA.

Carles Ribas i Jordi Armengol van presentar en roda de premsa la programació del curs que ara comença, que ofereix formació i tallers de dibuix, pintura, gravat, escultura o ceràmica, i que ahir, només d'obrir les matriculacions, ja va omplir en unes poques hores quatre o cinc cursos.

«La demanada va per bon camí», va assegurar Armengol, i va apuntar a una oferta de titulació de grau superior en alguna especialitat de disseny. En aquest sentit, la UdG va oferir durant uns anys una titulació pròpia que després es va extingir, disseny de producte.

L'EMA va sumar el curs passat 589 alumnes en les seves diferents propostes formatives, més 402 alumnes dels diferents recursos educatius que el centre ofereix a les escoles de la ciutat. «L'escola està viva», va dir Armengol, que va anunciar del 12 al 15 de setembre unes jornades de portes obertes per convidar la ciutadania a descobrir l'edifici (Centre Cultural La Mercè) i l'oferta formativa.

Entre les novetats d'aquest any destaca l'ampliació de l'oferta formativa de matins –aquesta franja horària guanya adeptes–, a més de la introducció dels cursos intensius de 12 hores «Descobrir l'EMA», la posada en marxa d'un curs d'introducció a l'aquarel·la o la il·lustració amb dibuixos i arquitectura construïda amb paper.

L'EMA oferirà al llarg d'aquest curs tres exposicions a càrrec dels artistes Pep Camps, Núria Gimbernat i Clara Oliveras. Les classes començaran el proper 1 d'octubre.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Cultura

L'obra en qüestió.
La policia libanesa recupera un oli robat que podria ser un quadre original de Dalí

La policia libanesa recupera un oli robat que podria ser un quadre original de Dalí

La Fundació diu que cal més que una fotografia per poder certificar l'autenticitat de la tela ....

Isaki Lacuesta firma el nou espot de la Universitat de Girona

Isaki Lacuesta firma el nou espot de la Universitat de Girona

La Universitat de Girona estrena l'espot dirigit pel director de cinema Isaki Lacuesta amb...

Els arqueòlegs treuen a la llum a l´Escala 17 tombes del Bronze final i l´edat de Ferro

Els arqueòlegs treuen a la llum a l´Escala 17 tombes del Bronze final i l´edat de Ferro

La campanya d´excavacions d´aquest estiu a Mas Vilanera deixa uns resultats que Cultura considera...

Creen el Santander X, per a l´emprenedoria universitària

El Banc Santander i 40 universitats han creat Santander X, una plataforma mundial d'emprenedoria...

Estrelles Michelin 2017

Millors gorgues de Girona

Tots els restaurants amb estrella Michelin 2017

La Guia Michelin 2017 serà presentada aquest dimecres al Mas Marroch de Girona. Hi assistiran tots els cuiners de restaurants amb dues i tres estrelles Michelin


Notes de tall 2017

Notes de tall 2017

Consulta el llistat de totes les notes d'accés a les carreres de les universitats catalanes. 

 

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Palamós, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
Enllaços recomanats: Premis cinema