El fotògraf francès Marc Riboud, conegut mundialment per imatges com la de la noia amb una flor davant d'uns fusells a Washington o la del pintor de la torre Eiffel, va morir als 93 anys d'edat, va informar el seu entorn.

A la pàgina a internet del mateix Riboud, la informació sobre la seva defunció apareixia sota una imatge del fotògraf amb una càmera de fotos i la frase d'un papa de l'Edat Mitjana: «Veure és el paradís de l'ànima».

Alain Genestar, director de la revista Polka Magazine, de la qual Riboud va ser un dels seus padrins, el va qualificar de «fotògraf passejant» i va explicar a l'emissora France Info que la fotografia del pintor de la torre Eiffel de 1953 que el va fer conegut internacionalment la va aconseguir malgrat que aquell dia només portava un rodet d'una dotzena de fotos.

L'altra gran icona de la seva obra la va fer el 1967 a Washington, en una manifestació contra la guerra de Vietnam, en captar a una jove que amb una flor davant de la cara es va plantar enfront dels fusells amb baionetes de la força pública.

Riboud havia nascut a Lió en el si d'una família burgesa el 1923 i va prendre les seves primeres fotografies en l'Exposició Universal de París de 1937 amb una càmera Vest-Pocket que li havia regalat el seu pare en complir els 14 anys.

El 1944 va participar en les lluites de la resistència francesa contra l'ocupació del país per l'Alemanya nazi i a l'any següent va iniciar estudis d'enginyeria a Lió, encara que al començament dels anys 1950 va deixar aquesta professió per consagrar-se a la fotografia.