El «dream team» de la música catalana feia ahir els últims preparatius per a l'espectacle coral que avui a les 23 hores commemorarà el 15è aniversari del festival Acústica de Figueres. El concert es farà a l'espai amb més aforament del festival, la Rambla, amb capacitat per a unes 8.000 persones, i és de caràcter gratuït. El director artístic de l'espectacle, Josep Thió, ha desvetllat que «és una bona fotografia de món de la música catalana avui, amb artistes ja consagrats i noves propostes».

La banda sonora del nostre país reuneix dotze dels artistes més importants del país i oferirà un repertori amb les cançons més conegudes de la seva trajectòria.

Els artistes que actuaran són Sopa de Cabra, Els Catarres, Albert Pla, Quimi Portet, Mishima, Elefantes, Joan Dausà, Lluís Gavaldà, Mazoni, Sanjosex, Dolo Beltran i Ernest Crusats.

El director del festival, Xavi Pascual, va dir que amb aquesta proposta han volgut «retre homenatge als artistes que durant aquests 15 anys han passat pel festival i han ajudat que es faci gran i sigui el que és ara».

Durant el concert, cada grup tocarà les cançons més conegudes del seu repertori, però també hi haurà algunes col·laboracions entre artistes.

Thió va avançar que el guitarrista de Mazoni, Jaume Pla, col·laborarà amb el de la Iaia, Ernest Crusats, i que Muchachito tocarà amb els Elefantes.

Els artistes més veterans barrejaran els seus grans himnes amb un repertori recent per aconseguir un veritable retrat actual del panorama musical català.

Un karaoke multitudinari és el que es busca en un concert que no deixa de ser un espectacle de «grans èxits» perquè el públic conegui totes les cançons i pugui cantar durant l'hora i mitja que durarà el concert.

Al final hi haurà «alguna sorpresa» per acabar la celebració multitudinària. Els detalls, però, no es coneixeran fins al moment del concert.

Quan l'Acústica va complir 10 anys, van musicar poemes de Dalí en l'espectacle Salvador Dalí canta, amb artistes com Gerard Quintana, Amaral o Kiko Veneno.