La mare Teresa de Calcuta serà avui la santa de la misericòrdia

05.09.2016 | 07:18
El Papa, ahir, a l´audiència amb els operaris i voluntaris de la misericòrdia.

Tot està preparat a la plaça de Sant Pere. La mare Teresa serà avui proclamada santa, en la cerimònia més important del Jubileu instituït pel papa Francesc per recordar la necessitat de Misericòrdia, la que buscava transmetre la religiosa pels carrers de Calcuta.
La cerimònia de canonització serà l'esdeveniment més important i amb major simbolisme d'aquest Any Sant i combinarà la tradició del ritu, amb les seves fórmules en llatí, amb les més altes tecnologies i desplegament de mitjans per a la transmissió de l'esdeveniment pel Centre televisiu Vaticà. La canonització de la mare Teresa, que serà la primera premi Nobel en pujar als altars de l'Església catòlica, s'ha preparat al Vaticà amb les misses en diferents idiomes celebrades divendres a la basílica de Santa Anastàsia a Roma, on fidels van poder venerar la relíquia de la beata que avui serà traslladada a l'altar de Sant Pere.
A més, ahir el papa Francesc va celebrar una audiència amb els operaris i voluntaris de la misericòrdia a la plaça de Sant Pere i va recordar la importància d'aquesta canonització en convidar a imitar l'exemple de la mare Teresa de Calcuta "per alleujar el sofriment del món". "Tindrem l'alegria de veure la mare Teresa proclamada santa. Aquest testimoni de misericòrdia del nostre temps s'afegeix a la innombrable llista d'homes i dones que han fet visible amb la seva santedat l'amor de Crist", va recordar el pontífex.
I llavors va demanar als fidels imitar el seu exemple, i demanar "ser instruments humils en les mans de Déu per alleujar el sofriment del món, i donar l'alegria i l'esperança de la resurrecció".
La mare Teresa de Calcuta amb la seva tasca d'ajuda als més pobres i desfavorits als carrers de Calcuta, però també a tot el món amb els seus centres de les Germanes de la Caritat, és per a l'Església catòlica el símbol del que ha de ser la misericòrdia sobre la qual el papa Fancesc va voler posar èmfasi en aquest Any Sant.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Cultura

Mare ¿Nostrum?

"Clima mediterráneo" és el títol del nou poemari de Luis Bagué, llibre amb el qual l'autor...

La Festa dels Súpers reuneix unes 190.000 persones a l´Anella Olímpica de Montjuïc

Uns 50.000 espectadors han vist l'espectacle central de la cita, que promou la cura pel medi ambient

Mor als 59 anys la videoartista Núria Font

Va dirigir durant una dècada el VAD, Festival Internacional de Vídeo i Arts Digitals de Girona

Una completa exposició de Rosa Serra exhibeix setanta escultures a Bratislava

Una completa exposició de Rosa Serra exhibeix setanta escultures a Bratislava

L'escultora olotina es mostra «molt contenta» d'una mostra que té obres en polièster, altres en...

Estrelles Michelin 2017

Millors gorgues de Girona

Tots els restaurants amb estrella Michelin 2017

La Guia Michelin 2017 serà presentada aquest dimecres al Mas Marroch de Girona. Hi assistiran tots els cuiners de restaurants amb dues i tres estrelles Michelin


Notes de tall 2017

Notes de tall 2017

Consulta el llistat de totes les notes d'accés a les carreres de les universitats catalanes. 

 

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Palamós, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
Enllaços recomanats: Premis cinema