El festival Acústica de Figueres ha tancat la quinzena edició amb 100.000 espectadors, la xifra més alta des que es va iniciar. Aquest any han destacat els concerts de Kiko Veneno, Adrià Puntí o el que es va viure divendres amb una quinzena de grups catalans compartint escenari per primera vegada sota el nom de "la banda sonora del nostre país".

Una edició que el director del festival, Xavi Pascual, qualificava de "la millor de la història" i que ha fet possible superar els 95.000 espectadors del 2015. Les bones xifres, però, topen amb la incertesa de la propera edició que ara mateix està a l'aire. Pascual defineix com una "sensació de recansa" no tenir el contracte signat de cara a ?l'any vinent, malgrat que el model de l'Acústica ha funcionat. "És un somni que tenia com a figuerenc i espero que el festival no es mogui de la ciutat", afirma el director del festival, que això sí, ha deixat clar que "si no es pot fer a Figueres, s'hauran de buscar altres vies".

L'Acústica va viure dissabte la tercera nit de música amb els espais plens i amb les actuacions d'Adrià Puntí, Kiko Veneno, Sidonie i Macaco, entre d'altres. Especialment emotiu va ser el retorn de Kiko Veneno a la ciutat que el va veure néixer, malgrat que el músic resideix des de fa temps a Sevilla. Amb tot, l'andalús va reconèixer el vincle que té amb Figueres. "Tot i que no tinc família ni lligams a la ciutat, jo vaig néixer aquí i sempre és un plaer que comptin amb tu", va dir l'andalús a qui l'organització li va reservar l'escenari principal a les Rambles, que es va omplir del pop i flamenc de Veneno.

No va decebre el de Sevilla i va repassar els seus grans èxits com Esto puede ser el fin en què Veneno es va lluir amb l'harmònica, o Delinqüente i fins i tot va comptar amb una col·laboració que va sorprendre el públic, Albert Pla. Amb la cançó Volando voy va tancar el concert.

L'artista va compartir protagonisme amb Adrià Puntí que va actuar a la plaça Catalunya amb un públic entregat, en el seu retorn a Figueres des de fa anys. El de Salt es va posar el públic a la butxaca amb temes del seu nou disc La clau que gira el taller. El concert va comptar amb punts d'excentricitat de Puntí que va fer un espectacle amb paraigües amb el públic.

Sidonie va agafar el relleu de Puntí a l'escenari amb el seu repertori de rock i pop amb un gran directe a una plaça plena de gent. La nit la va tancar un dels concerts més esperats, Macaco. El músic barceloní es va posar a la butxaca els milers d'espectadors que emplenaven tota la rambla.