La Schubertíada de Vilabertran (Alt Empordà) tanca una 24a edició amb rècord de vendes: s'han col·locat 3.360 entrades, un 27% més que l'any passat. Els quinze concerts programats han tingut una ocupació mitjana del 82%, quatre dels quals han registrat 'sold out'. El balanç de l'organització és igualment positiu en termes artístics ja que el nivell mitjà de les actuacions ha estat "molt alt", en opinió del coordinador, Victor Medem. La soprano Juliane Banse i el baríton Matthias Goerene s'han retrobat amb el certamen altempordanès, considerada una de les cites anuals amb el lied més destacades del sud d'Europa. També hi ha hagut espai per a joves talents com Mauro Peter, Anna Lucia Richter i Daniel Kharitonov. De cara a la celebració dels 25 anys, el festival promet artistes de renom i un projecte "històric": un quartet català tocarà en cinc concerts la integral dels setze quartets de Beethoven.

L'edició número 24 de la Schubertíada de Vilabertran ha superat expectatives i ha registrat més públic que mai. Tot i que es manté fidel a l'esperit original de les schubertíades, que eren trobades entre amics per escoltar música en la intimitat, el festival ha aconseguit atreure un públic "més divers, juvenil i internacional" que en altres ocasions.

Hi han contribuït la programació de matinals dedicades a Bach i el concert familiar. A més, s'ha fet un esforç en promocionar l'esdeveniment musical català en festivals europeus prestigiosos del lied, com el de Heidelberg (Alemanya), Scharzenberg (Àustria) o la Wigmore Hall de Londres (Regne Unit).

L'organització ja pensa en la programació de l'any vinent, quan se celebrarà el 25è aniversari de la primera Schubertíada de Vilabertran. Segons Medem, a hores d'ara ja han rebut "una allau" de propostes i peticions de "grans artistes" per sumar-se al cartell, que promet grans noms i una iniciativa "històrica". Per primer cop, un quartet català tocarà en cinc concerts la integral dels setze quartets de Beethoven, una de les fites de la música.