La galeria El Claustre donarà el tret de sortida de la seva 34a temporada a Girona el proper divendres, dia 9, amb una exposició de Vicenç Huedo. El pintor hiperrealista de paisatges urbans i també mestre de pintors presentarà, després d'uns quants anys sense exposar a El Claustre, una vintena de peces, totes elles inèdites, amb les conegudes escenes de les cases i façanes de l'Onyar, però també amb sorprenents perspectives de la Devesa i altres racons de Girona. Aquesta mostra inclourà díptics i tríptics.

La segona exposició de la temporada, que serà ja la de Fires de Sant Narcís, consistirà en la presentació de les pintures originals per al llibre Les comarques gironines vistes per Jordi Jubany. L'artista impressionista presentarà també el llibre en el mateix acte inaugural, que serà, com cada any per aquestes dates, tot un esdeveniment social a l'arrencada de les Fires i Festes de Girona.

Marià Mascort, director d'El Claustre, ha detallat la programació de la nova temporada i s'ha mostrat optimista respecte a un mercat de l'art que «es va desvetllant malgrat que el 21% d'IVA cultural no ajuda gaire».

La tercera exposició a Girona consistirà en un homenatge a Xavier Carbonell, artista olotí desaparegut l'estiu de 2015, en una mostra que compta amb la col·laboració de la seva vídua, l'escultora Rosa Serra.

Per Nadal hi haurà a El Claustre de Girona una exposició col·lectiva i, en els mesos posteriors, exposicions de Joan Mir, que debutarà a la galeria amb temes de la ciutat de Girona. El basc John Landa, Granja Llobet i altres se succeiran fins a completar la temporada, que serà la del 35è aniversari de la galeria.

I si la programació de Girona és contundent pel que fa a noms, no quedarà curta la de Figueres, que donarà el tret de sortida el proper dia 16 amb el pintor hiperrealista Marcos Cárdenas. Aquest artista de Barcelona va tenir un èxit espectacular la passada primavera a les sales de Girona d'El Claustre i ara es disposa a fer la seva primera exposició individual a la capital empordanesa.

Deprés de Cárdenas serà el torn de la joveníssima promesa Iciar, una artista amb una espectacular manera de treballar que ha cridat l'atenció de Sony i ja ha gravat vídeos per a la multinacional.

Abans de Nadal hi haurà una exposició de Miquel Peidró i una altra de Jaume Borrell, pintor de façanes i cases d'alta muntanya.

Després vindran unes exposicions col·lectives. El Claustre de Figueres tindrà a finals d'abril, coincidint amb la Santa Creu, una exposició especial en homenatge a Antoni Pitxot, qui a més d'artista va ser director del Museu Dalí.

Marià Mascort ha explicat que El Claustre tenia programada una exposició de Pitxot que no va ser possible perquè l'artista ja no es trobava amb ànims. L'artista va morir el juny de 2015. L'exposició de tribut, que portarà a Figueres obres inèdites cedides per col·leccionistes particulars, serà sens dubte un dels actes sonats de la temporada cultural empordanesa.

Com és habitual, El Claustre acompanya les exposicions amb un programa d'actes culturals que inclouen visites guiades com la que es farà el proper dia 25 al CaixaForum Girona amb motiu de la mostra de Sorolla, conferències i demostracions d'artistes.

«La intenció és acostar el món de l'art a l'espectador», assegura Marià Mascort, que treballa per portar l'obra de Daniel Merlín com un dels actes de commemoració dels 35 anys de la galeria.