L'artista Víctor Masferrer exposa a la Casa de Cultura de Girona Clarianes de Bosc, una proposta que crida l'atenció per la seva singularitat i que vol suggerir una reflexió sobre la creació de la imatge i la relació de l'ésser humà amb l'entorn natural.

La mostra inclou un seguit de fotografies fetes amb càmeres de fusta de pollancre que documenten el pas del temps. També formen part de la mostra aquestes càmeres de fabricació pròpia, que recorden un gerro ceràmic pel seu acabat policromat.

A més, la mostra inclou algunes cianotípies, una antiga tècnica fotogràfica de la qual Masferrer s'ha servit per elaborar els seus peculiars quadres.

La mostra, que s'inscriu en el cicle Exposicions Viatgeres de la Diputació de Girona, es podrà veure a la capital fins al 8 d'octubre, per iniciar després una itinerància. Pere Vila, president de la Diputació de Girona, va participar ahir a l'acte de presentació al costat de l'artista i del director de la Casa de Cultura, Lluís Freixas.

Masferrer ha inclòs a l'exposició una peça volumètrica que enllaça amb la seva anterior exposició, Tacte i llum, que es va veure el 2014 a la Fundació Fita de Girona.

La resta de peces de Clarianes de bosc són fotografies, escultures i dibuixos. I és que Masferrer es dedica a plantar càmeres fotogràfiques d'elaboració pròpia fetes de fusta de pollancre al mig del bosc per crear uns fotogrames que documenten el pas del temps.

A l'interior dels cilindres de fusta hi posa paper fotogràfic sensible a la llum i la deixa impressionar, en alguns casos durant diversos dies.

L'experiment dóna com a fruit unes imatges aconseguides a partir d'una tècnica analògica que, degudament retocades amb procediments digitals, són les fotos que es poden contemplar a l'exposició.

El jurat va elegir aquest projecte com el guanyador de les Exposicions Viatgeres en considerar que és una proposta expositiva plenament contemporània.

L'artista posa a la venda les obres a preus que oscil·len entre 180 i 1.500 euros. Poblacions com ara Lloret, Ripoll, Blanes o Castellfollit acolliran la mostra.