La cantant palafrugellenca Sílvia Pérez Cruz actuarà el 29 de setembre a Ciutat de Mèxic, on presentarà, amb el contrabaixista Javier Colina, En la imaginación, un concert per reivindicar "el ?desamor amb dignitat". "Són cançons de desamor amb dignitat, són lletres precioses, i les peces poden semblar boleros per la influència d'harmonia més rica del jazz", assegura la intèrpret.

En la imaginación (Universal) és una revisió de clàssics de la música cubana amb influències del jazz, seleccionats i arreglats pel navarrès Javier Colina, a qui Pérez Cruz considera el "millor contrabajista del món", i acompanyats d'Albert Sanz al piano i Marc Miralta a la bateria. Si bé aquest àlbum es va gravar el 2011, a Mèxic es presentarà una revisió del mateix que inclou tres noves cançons d'aquest any i un DVD del directe que van donar al Palau de la Música Catalana de Barcelona. D'aquesta manera, a estàndards del jazz llatí com Debí llorarQué dirías de mí se li sumen noves peces com Vete de mí.

El concert del 29 de setembre permetrà a Sílvia Pérez Cruz redescobrir Mèxic, que va visitar fa nou anys en un projecte en el qual artistes de Catalunya van interpretar poemes d'escriptors catalans exiliats en aquest país.